Hoogste punt De Wiekhof bereikt

Wiekhof in Tubbergen
Foto: Aveleijn

Eind dit jaar nemen cliënten van Aveleijn De Wiekhof hun intrek in de nieuwe appartementen op het Eeshofterrein in Tubbergen.

Op het Eeshofterrein werken onder meer Aveleijn, Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) en Zorggroep Sint Maarten samen aan een fijne woonomgeving voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderen.

Donderdag 16 mei vierden de toekomstige bewoners, bouwers en betrokkenen dat het hoogste punt van De Wiekhof is bereikt en plaatsten twee cliënten een gedenksteen in de gevel.

Samen werken

Ontwikkelingen in het zorglandschap, zorgindicaties en de toenemende vergrijzing zorgen voor een veranderende zorgvraag. Door gebruik te maken van elkaars kennis en mogelijkheden willen de zorgorganisaties een zo compleet mogelijk zorgaanbod bieden. De samenwerking tussen Aveleijn en TMZ wordt direct in het gebouw bevestigd.

De entree van De Wiekhof en de dagbesteding van Aveleijn bevindt zich in de naastgelegen nieuwbouw van TMZ. Ook de tuin richten de drie zorgpartners samen in en deze is straks voor alle bewoners op het terrein toegankelijk.

Duurzame nieuwbouw

De Wiekhof (24 appartementen) is de eerste nieuwbouw locatie die gebaseerd is op het nieuwe woonconcept van Aveleijn. Dit woonconcept is de afgelopen twee jaar in nauwe samenspraak met cliënten, ouders, familie, collega’s en professionals ontwikkeld. Het concept bestaat uit modulaire bouwstenen van ongeveer 50 m2, die afhankelijk van de zorgbehoefte verschillende functies kunnen hebben. Zo kan elk toekomstig gebouw flexibel, levensloopbestendig en duurzaam ingericht worden.

Reacties