Geesteren wint Heel TMZ Bakt

Het Meulenbelt in Almelo stond afgelopen vrijdagmiddag in het teken van Heel TMZ Bakt.

De bakwedstrijd van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ), gebaseerd op het populaire tv-programma Heel Holland Bakt, leverde veel smakelijke baksels op. Amateurbakkers van acht TMZ-locaties deden een gooi naar de eervolle titel Beste amateurbakker van TMZ. Een op de omgeving van Erve Mensman gebaseerde taart van Jacqueline en Fleur kwam als winnaar uit de bus.

De organisatoren van dit evenement, Mirjam van Nuil en Inge Lenderink, zijn beiden activiteitenbegeleidsters. Mirjam: “Inge en ik waren ideeën voor activiteiten aan het uitwisselen. We wilden iets organiseren waarbij creativiteit en samenwerking voorop stonden. Heel TMZ Bakt voldoet daar aan. Het leuke is dat we ook de andere TMZ-locaties er bij konden betrekken en dat we zo een gezamenlijke competitie hebben georganiseerd.”

Jury

Niets werd deze middag aan het toeval overgelaten. Merel Gerrits van Merel Events praatte het geheel aan elkaar en Gewoon Gezellig verzorgde de muzikale invulling. Er was een deskundige jury aanwezig, bestaande uit Jan Deterd (bakkerij Deterd), Richard ter Braak (docent ROC Brood en Banket) en Willy Belshof (Raad van Bestuur TMZ). Zij kregen de moeilijke taak om de beste, mooiste en meest smakelijke taart aan te wijzen. Na de jurering mochten ook alle aanwezigen proeven.

Winnaar

Na vanmiddag mogen Jacqueline (familielid van een van de bewoners van Erve Mensman) en Fleur (12 jaar oud, een van de jongste vrijwilligers bij Erve Mensman) zich de beste amateurbakkers van TMZ noemen. Hun taart was zowel qua smaak als uiterlijk gebaseerd op de locatie in Geesteren. De paarden rondom Erve Mensman vormden het thema van de decoratie, de smaak was gebaseerd op het lievelingsdrankje van de bewoners, een advocaatje.

Jacqueline en Fleur wonnen naast deze mooie titel een complete high tea voor álle bewoners van Erve Mensman, aangeboden door bakkerij Deterd. De Theresiahof en de Paramedische Dienst pakten de tweede en derde prijs.

Voorrondes

Voorafgaand aan de finale in Het Meulenbelt werden op acht locaties al voorrondes georganiseerd. Een jury (bestaande uit bewoners, medewerkers, vrijwilligers, familie en vaak een echte bakker) beoordeelde daar de taarten om uiteindelijk het winnende exemplaar aan te wijzen. Waarna uiteraard volop werd genoten van al het lekkers. De winnaars uit de voorrondes namen het vandaag tegen elkaar op in de finale.

https://www.facebook.com/TMZErveMensman/videos/2084142045219292/?__xts__%5B0%5D=68.ARD-0FGLtV0t1lIEnHszuKjzS-IpIO2vNz_bN2vONGQbv1CSP8XyxDoTISpXsMu1RVxS_87VxHzLLj2wRHyN6yfDZXOiPc4yAeq8E453nmIyGCvdq889L6w8t5USAJJVFRuewWdEOSkd0jBaIQFfdoLrTjv6mn69CMg3ajlPUGMgDFK_spVXnrWlkvyy93kyk84dlspbJF-cq09emGzJgUSZH_OuolRHpL4bArUx9KYoq2fCzZEkk-fXcXvlYEl2PdfuMmN-ID3gyGu8cSSZUqQiou1ywfnCDrEaGu–avfsyzL94Lt3RFsxBaL1W7tWDtiCIZUt3HQXxL4xQebDpQ2-QTpElDNtxbCwDrrNc2cDt-5QAtUME6zlRbS9qfqYimd_&__tn__=-R

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden