Felicitaties voor jubilerende veehandel Ter Haar

Foto: Veehandel Ter Haar

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag een werkbezoek aan het veehandelsbedrijf van de familie Ter Haar in Reutum gebracht.

Dit familiebedrijf is al 65 jaar en drie generaties lang actief in de handel en bemiddeling in rundvee en varkens. Voor het gemeentebestuur een toepasselijke gelegenheid om een blik achter de schermen te werpen in deze groeiende onderneming.

Drie generaties veehandel

Na het ontvangst door Frans, Lucy en Koen ter Haar werd het college meegenomen in een korte geschiedenis van het familiebedrijf. In 1954 is de varkenshandel gestart door Jan ter Haar, de vader van Frans. In de begin jaren werden alleen vleesvarkens en slachtzeugen verhandeld. Vanaf begin jaren ’70 heeft Frans ter Haar de handelsactiviteiten voortgezet en verder uitgebreid. Sinds 2009 is de derde generatie vertegenwoordig door Koen ter Haar en wordt met een frisse blik de vee- en varkenshandel voortgezet.

Groeien in een consoliderende markt

Na een gezamenlijke lunch werd het college van burgemeester en wethouders meegenomen in de veranderende markt waarin het bedrijf opereert. In een consoliderende markt is de familie Ter Haar de laatste jaren in staat geweest te groeien. Koen ter Haar: “Tot 2018 zijn we op eigen kracht gegroeid. Afgelopen januari kreeg de groei van ons bedrijf een extra boost doordat wij de kans kregen de varkenshandel van Posthouwer/Boerkamp uit Wilp in ons bedrijf te integreren. Hierbij hebben we ervoor gekozen om onder twee handelsnamen in de markt te opereren, te weten varkenshandel ter Haar-Posthouwer en rundveehandel Frans ter Haar.”

Marktconcepten en dierenwelzijn

Varkenshandel ter Haar-Posthouwer en rundveehandel Frans ter Haar willen met respect voor mens, dier en milieu een belangrijke bijdrage leveren aan de continuïteit van de varkens- en rundveehouderij. Daarom neemt men deel aan diverse kwaliteits- en marktconcepten. Voor varkens zijn dit onder andere Biologisch, Beter Leven van de Dierenbescherming en het Wroetvarken. Voor
rundvee zijn dieren gehouden op stro voorzien van het Beter Leven keurmerk met twee sterren en ook wordt biologisch rundvee verhandeld.

Kennis, ervaring en plezier

Hoewel het aantal personeelsleden de afgelopen jaren flink is gegroeid staan kennis, ervaring en vooral plezier centraal binnen het bedrijf. “Onze medewerkers zijn onze belangrijkste ambassadeurs en we vinden het belangrijk dat iedereen met plezier naar zijn werk gaat. Ook hebben we heldere beloftes waaraan we ons committeren zoals persoonlijk contact en betaling binnen 5 werkdagen. Dit klinkt misschien niet heel bijzonder, maar in onze markt creëert dit veel vertrouwen. En dat is voor ons heel belangrijk.” Het werkbezoek werd afgesloten met een rondleiding door het familiebedrijf. Een geslaagd werkbezoek waarbij de familie Ter Haar aan het college heeft laten zien klaar te zijn voor de toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen