Café ’t Bödeke wordt tapasrestaurant Peper & Lepels

Foto: Mark Mensink

Café ’t Bödeke in Tubbergen heeft sinds afgelopen week een kersverse eigenaar: Nicole Rolefes.

En ze haalt er meteen ook de spreekwoordelijke stofbezem doorheen. Want wat haar betreft is het na meer dan een eeuw compleet afgelopen met de caféfunctie in het karakteristieke en welbekende pand aan de Reutummerweg, tegenover de brandweerkazerne. “Het zal straks alleen nog maar een restaurant zijn en verder niks meer”, zegt ze resoluut. Om vervolgens de rest van het toekomstbeeld te schetsen: “Ik wil het natuurlijk helemaal eigen maken, dus er gaat eerlijk gezegd best veel veranderen. De goeie dingen uiteraard niet, maar bijvoorbeeld het terras en binnen moeten er aardig wat aangepast worden. Meer het huiskamergevoel, alles heel laagdrempelig; dat is het belangrijkste. Wat ook blijft zijn de feestjes en partijen in het zaaltje.”

Het horecabedrijf krijgt daarnaast een andere naam en zal voortaan Peper & Lepels heten. “Best spannend, na zóveel jaren”, beaamd Nicole. “Maar anders blijft men het nog weer associëren met hoe het er altijd ging, en da’s absoluut niet de bedoeling. Sowieso is het wel tijd voor wat verandering in de Tubbergse horeca… Ben Letteboer heeft het juist van de hand gedaan aan iemand om het voor Tubbergen te bewaren. Dus dat er niet iets anders mee gebeurd, zoals een totaal andere bestemming. En dat hij ons deze kans heeft gegund is iets dat we echt enorm waarderen.”

Afhankelijk van hoe groot de toeloop is die Nicole gaat krijgen, zal het restaurant van woensdag tot en met zondag geopend zijn. Overdag ook, als het aan haar ligt. “Alle gerechten komen uit eigen keuken en we focussen sterk op streekproducten. Ik vind namelijk dat het geld in de eigen gemeenschap moet blijven. Het wordt dus ook echt geen restaurant waar iemand bij wijze van spreken een kilo schnitzel op z’n bord krijgt. De meeste gerechten zullen op een plankje worden geserveerd.”

De streefdatum voor de (her)opening is 1 juli.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen