Hezingen gaat høken met De Heinoos

Foto: Høken in Hezingen

De Heinoos komen naar Hezingen voor een groots optreden.

Het idee hiervoor kwam in 2018 voort uit het Abrahamfeest van één van de organisatoren. Z’n vereiste was dat zijn feest in het kerkje van de Zwarte Cross gevierd zou worden, maar ook dat De Heinoos zouden komen optreden. Dankzij zijn jarenlange inzet en komst bij de Zwarte Cross was hij wel persoonlijk bekend met de band en het één en ander werd al snel geregeld. “Tijdens mijn Abrahamfeest was de kerk stampvol”, zegt hij lachend. “Ik heb al lang niet zó’n volle kerk gezien.”

Het feestje was meer dan geslaagd, waardoor over een vervolg werd nagedacht. De Heinoos zijn gevraagd voor een groot concert in Hezingen en mede dankzij het feit dat hun eerdere optreden zo’n groot succes bleek, was het antwoord voluit ‘ja’.

Organisatie

De organisatie ligt in handen van de buurtvereniging Hezingen, die bestaat uit zo’n 80 mensen. Maar om
met zoveel personen een vergunning aan te vragen is natuurlijk een beetje veel van het goede. Een klein aantal heeft daarom de voorbereidende werkzaamheden op zich genomen. Zo zijn de vergunning, de tent en het perceel waar het optreden gaat plaatsvinden al geregeld. Wanneer het concert dichterbij komt zal de rest van de buurtvereniging zich ook in gaan zetten om het tot een groots succes te maken.

“In de periode voor het concert moet er nog heel veel worden gedaan en dat pakken we met de hele buurtvereniging samen op. Er moet van alles worden aangevoerd, de tent en het terrein moeten moet worden opgebouwd en ook tijdens het concert zullen de vrijwilligers van de buurtvereniging zich gaan inzetten om bijvoorbeeld de tap, het parkeren, de kaartcontrole, de garderobe, en noem het maar op, te verzorgen. Heel Hezingen is er wel druk mee en dat is mooi om te zien.”

Gastoptredens

Nog twee bands zullen samen met De Heinoos deze avond tot een grandioos muziek-venement omtoveren. Het gaat
hier om The Waterfront en Half um Half.

The Waterfront is een lokale rockcoverband uit Vasse. Zij wisselen rockklassiekers uit de begin jaren ’80 af met nummers van U2, The Cult en Toto. Maar ook The Black Crows, Radiohead en Kensington staan op hun setlist.

De band Half um Half uit Usselo speelt “rock ’n roll van eagn groond”, zoals zij zelf aangeven. Deze band heeft ook eigen werk uitgebracht. Het nummer Ie bunt d’r nig meer bi-j is hun laatste in mei uitgebrachte nummer.

Locatie

Op 7 september gaat om 19 uur de tent open en ongeveer 20 uur zal het eerste optreden starten. Ter hoogte van Hooidijk 49 (bij Erve Scholten) vindt het concert plaats.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is reeds gestart via de website www.hokeninhezingen.nl.

Kaarten kosten 15 euro per stuk en munten gaan voor een stukprijs van 2 euro over de toonbank. Volgens de organisatie wordt ‘het goede merk bier voor de Heinoos voor een goede prijs’ aangeboden. Uiteraard zijn ook andere (alcoholvrije) dranken en snacks verkrijgbaar en is het concert voor alle leeftijden toegankelijk.

Reacties

0