Vakantiebox voor ruim 50 gezinnen

Foto: Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland

De vrijwilligers van de Verjaardagsbox gemeente Tubbergen gaan vanaf 10 juli weer op pad om gezinnen te verrassen met een vakantietas, speciaal bestemd voor gezinnen die met een minimaal inkomen rond moeten komen.

Dit jaar ontvangen de gezinnen geen doos gevuld met vakantiespullen, maar een tas. Hierin vinden de gezinnen allerlei praktische en ook leuke dingen. Denk aan (vakantie)spellen, zonnebrandcrème, ijslollies, toegangskaartjes voor activiteiten in de buurt en nog veel meer.

Ieder gezin krijgt eenzelfde tas met inhoud. Voor jong en oud zit er wel iets bij.

Stichting Mensen voor Mensen

Dankzij een grote gift van de Stichting Mensen voor Mensen is het dit jaar voor de tweede keer mogelijk om een vakantietas samen te stellen. In 2018 was het de eerste keer. Toen was het de Lions Club die een belangrijke bijdrage deed en ontvingen 36 gezinnen een tas.

Naast de gift van Stichting Mensen voor Mensen voor de tassen van 2019 hebben verschillende lokale ondernemers een steentje bijgedragen. Het gaat hierbij onder meer om supermarkt Plus Pleijhuis, sportcentrum De Vlaskoel en Rabobank Noordwest Twente.

Voor wie?

De Verjaardagsbox gemeente Tubbergen is bestemd voor gezinnen die de verjaardag van een kind niet kunnen vieren, omdat er geen geld voor is. Met de Verjaardagsbox (1 t/m 12 jaar) en de Feestbox (13 tot 19 jaar) is dit wel mogelijk. Aanmelden kan via de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland.

De verschillende boxen mogelijk gemaakt dankzij giften, sponsoren en vrijwilligers. Wie het goede doel direct wil steunen kan een gift storten op bankrekeningnummer NL32 RABO 0151 4063 91.

Reacties

0