Creativiteit viert hoogtij tijdens ‘houtdorp’ Manderveen

Ook dit jaar was er weer een Manderveens ‘houtdorp’ voor jeugdigen, georganiseerd door de werkgroep recreatie van Mijn Manderveen 2030.

Deze dorpsactiviteit, die eerder op de eerste zaterdag van de schoolvakantie werd gehouden, was ditmaal voor het eerst op zondag vanwege andere activiteiten in Manderveen. Dat mocht de pret zeker niet drukken: genoeg kinderen, vrijwilligers en belangstellenden maakten de dag compleet. Drijvende kracht was Charissa Bernds en Herman de Witte fungeerde als centraal aanspreekpunt

‘Boeren en Boerinnen’

Met als thema dit jaar ‘Boeren en Boerinnen’ werd menig stal, schuur of boerderijwoning met hout in elkaar getimmerd. De ene creatie nog mooier als de ander en de onderlinge strijd werd dit jaar nog harder gevoerd door de vrijwilligers dan de kinderen zelf, zij het met een knipoog. Met genoeg eten en drinken konden de harde werkers het de hele dag goed volhouden. De creaties waren natuurlijk niet compleet zonder de benodigde de lagen verf, waarmee de kinderen zelf ook rijkelijk versierd waren. De ‘timmer- en zaagdag’ werd afgesloten met een prijsje voor elk kind.

De volgende activiteit van de recreatiewerkgroep is pas de eerste zaterdag van de herfstvakantie, namelijk het LEGO- bouwfestijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden