Feestavond muziekvereniging Reutum gecombineerd met jubileum Jan Lammerink

Afgelopen woensdagavond werd Jan Lammerink tijdens de jaarlijkse feestavond van St. Jozef uit Reutum aangenaam verrast.

Hij is dit jaar 50 jaar trouw aan de muziekvereniging. Dit heugelijke feit werd bekroond met een huldiging waarbij hij een jubileuminsigne met oorkonde in ontvangst nam.

Jaarlijkse feestavond

Een jaarlijks terugkerend fenomeen bij de Reutumse club is de feestavond. Deze staat in het teken van een gezellige afsluiting van de muzikale jaargang, waarbij dan ook met veel plezier en in goede harmonie op teruggekeken werd.

Ditmaal werden er verschillende groepen gemaakt op volgorde van binnenkomst, waarna deze uiteengingen om een inspirerende fietsroute door het Twentse landschap te maken. Tevens werd de kennis van de Nederlandse taal onder de loep genomen. Binnen een tekening moesten per groep maar liefst 27 spreekwoorden en gezegdes worden gevonden. Onderweg werd er gestopt bij het sightseeingpunt het Almelo-Nordhorn kanaal. Hier werd genoten van een hapje en een drankje, waarna de weg werd vervolgd naar eindbestemming café-restaurant Antje & Billie voor een uitgebreid buffet.

De organisatie, in de naam van Jan Eerdman en Gerard Braakhuis, liet weten dat het ‘de musici’ aan niets mocht ontbreken. Om dit volgend jaar te overtreffen zijn Harrie Lammerink en Tom Blaauwgeers aangewezen. Zij gaven aan hun uiterste best te zullen doen.

Vervolgens nam voorzitter Stefan Groothuis het woord. Met een trotse blik vertelde blij te zijn om zoveel goede muzikanten bij elkaar te zien. Vervolgens geeft hij aan dat één muzikant het extra verdiend om in het zonnetje gezet te worden: Jan Lammerink, vanwege zijn 50-jarig jubileum.

Jubilaris

Jan speelt binnen het harmonieorkest op de klarinet. Dit doet hij zeer bevlogen, maar daarnaast heeft hij in het verleden ook orgel gespeeld en was hij actief lid van de boerenkapel van carnavalsvereniging De Pin’n. Dit is een vertakking binnen de muziekvereniging. Verder heeft hij accordeon gespeeld bij de Boer’ndansers.

Niet alleen op muzikaal vlak was en is Jan een veelzijdig man, hij heeft daarnaast diverse functies vervuld binnen de muziekvereniging. Zo is hij al geruime tijd voorzitter van de commissie Jeugd & Opleiding, een zeer belangrijke commissie voor de aanwas van nieuwe jeugdleden.

Verder heeft Jan geruime tijd zitting gehad in het dagelijks bestuur van de vereniging en is hij mede vanuit de muziekvereniging actief betrokken bij activiteiten in het dorp. Zijn 50-jarig jubileum kwam voor hem als een aangename verrassing. Het bestuur en de rest van de leden hopen dat Jan nog jaren zijn muzikale en organisatorische kwaliteiten blijft tonen binnen de muziekvereniging.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden