‘Het is de hoogste tijd voor verse kersen en pruimen’

Foto: Mark Mensink

De borden langs diverse invalwegen richting het Land van Maas en Webbink in West-Geesteren zijn onlosmakelijk verbonden met het fruitseizoen.

Het duurt even voordat Henrie Webbink bij het verkooppunt arriveert: de teler uit West-Geesteren heeft zijn gronden aan twee kanten van de Vinckenweg. “Een fruitpark waar ik nu druk bezig ben”, legt hij uit. En een ander stuk land, gelegen achter het glazen pand dat geldt als het terrein van de zelfpluktuin voor gasten die het liefst zelf hun handen uit de mouwen steken.

Aan de Vinckenweg 83 worden al sinds de vroege jaren ’90 kersen en pruimen verbouwd op het 6 hectare grote bedrijf. De doelstelling van het bedrijf is om de gasten het fruit zelf te laten ervaren. “Bezoekers komen vanuit de hele regio. Ze maken er een uitje van. Het is niet even snel fruit kopen; en vaak nemen ze dan ook nog voor de kleinkinderen of voor vader en moeder mee”, vertelt Petra Webbink.

Beide zijn niet nieuw in de fruitbusiness: hij en zijn vrouw telen en verkopen al jaren aan de Vinckenweg. Hij plukt, zij ontvangt de gasten, en begeleid het ‘zelfplukken’. En natuurlijk krijgen ze hulp van werknemers. Naar eigen zeggen onderscheiden ze zich door meer te bieden dan alleen te verkopen. “Mensen kunnen bij ons zelf plukken in de boomgaard, een stukje toegevoegde waarde. Ze krijgen een mandje mee en die kunnen ze volgooien.” De kracht zit volgens de telers in het verkopen van een ‘echt’ product. “Je ziet dat mensen tegenwoordig steeds meer ‘op de boer’ gaan, de consument wil weten waar zijn voedsel vandaan komt. Wij bieden hen deze mogelijkheid.” Dagelijks, in het seizoen, kan er vanaf 9 tot 17 uur geplukt en geproefd worden.

Voor de snelle bezoekers staat er altijd fruit in het verkooppunt. “Ik kan het mij zo goed voorstellen dat onze gasten zo snel mogelijk heerlijk in de tuin willen zitten met de vers fruit uit West-Geesteren”, aldus Petra. Voor de actuele stand van zelfplukken kunnen gasten de Facebook-pagina raadplegen en is het bedrijf bereikbaar via tel. 06-30910539.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden