BubbelKlup zoekt nieuwe vrijwilligers

Foto: De Klup Twente

Het team van zwemvrijwilligers dat elke maandagavond een uurtje namens stichting De Klup Twente actief is bij het recreatief zwemmen voor mensen met een verstandelijke beperking in zwembad De Vlaskoel is op zoek naar nieuwe aanwas.

Men hoopt op mensen die het leuk vinden om samen met de deelnemers te zwemmen en er niet tegenop zien om indien nodig hen te helpen met omkleden. Wat geboden wordt is een gezellig en sportief uur waarbij na afloop iedereen, en dat geldt
zowel voor deelnemers als vrijwilligers, tevreden naar huis gaat. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van nieuwe vrijwilligers, kan het zijn dat zij één op één gaan begeleiden, maar ook het bijstaan van een groepje deelnemers is mogelijk.

Naast hulp in het water wordt dus ook nadrukkelijk gezocht naar vrijwilligers die kunnen en willen helpen bij het omkleden. Hierbij is een beetje ervaring in de zorg mooi meegenomen. Er zijn altijd andere vrijwilligers in de buurt voor ondersteuning. Er mag vanzelfsprekend een keertje vrijblijvend een kijkje genomen of mee gezwommen worden.

Voordat een nieuwe vrijwilliger daadwerkelijk aan de slag gaat, krijgt hij of zij eerst een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek in Almelo met vrijwilligerscoördinator Jolanda Overdorp van De Klup. Aanmelden kan via [email protected] of tel. 06-14465288.

De Klup

Het recreatief zwemmen voor mensen met een verstandelijke beperking maakt onderdeel uit van de ruim vijftig vrije tijdsactiviteiten, die Stichting De Klup Twente samen met haar meer dan 400 vrijwilligers vanuit het Meester Siebelinkhuis in Almelo, organiseert in negen Twentse gemeenten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden