Lieke leeft nu als ieder ander kind van haar leeftijd: 5 jaar kankervrij

Lieke Koenderink
Foto: Stichting Lieke Wil Leven

Het gaat heel goed met Lieke Koenderink uit Mariaparochie, het meisje dat in november 2012 de diagnose kinderkanker (neuroblastoom) kreeg en maar 20% kans had om deze ziekte te overleven.

Dat laat de toentertijd opgerichte stichting Lieke Wil Leven aan de donoren, en alle anderen die meeleefde, weten. Er werd destijds liefst 150.000 euro voor haar ingezameld, benodigd voor een immunotherapie in de Verenigde Staten om een extra 20% overlevingskans te bieden. Die specialistische therapie sloeg wonderwel aan en haar lichaam is inmiddels 5 jaar kankervrij. Het ernstig zieke meisje van toen is sindsdien opgebloeid tot een gezonde en vrolijke tiener.

“Lieke leidt een normaal leven, zoals elk ander kind van haar leeftijd. Dat betekent dat de stichting Lieke Wil Leven zal worden opgeheven, geven de bestuursleden aan. Het overgebleven geld, zo’n 69.000 euro, zal worden gedoneerd aan de stichting Villa Joep. “Want er zijn nog teveel kinderen die hieraan komen te overlijden. Dus verder onderzoek is nog heel hard nodig.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden