Lenie Leferink-Lansink al 50 jaar lid van muziekvereniging St. Jozef uit Reutum

Lenie Leferink-Lansink
Foto: St. Jozef

Zomaar een ouderwetse woensdagavondrepetitie, zomaar een verrassing voor haarzelf en de leden van St. Jozef in Reutum.

Woensdagavond 11 september werd de inzet en toewijding van Lenie Leferink-Lansink aan de muziekvereniging bekroond met een 50-jarig jubileum. Op deze memorabele dag werd het glas geheven op haar 50-jarige inzet. Dat Lenie dit dubbel en dwars heeft verdiend, is iedereen het over eens. Naast dat ze al jaren trompet speelt binnen het harmonieorkest heeft ze veelvuldig haar kwaliteiten ingezet om de vereniging te laten draaien en de jeugd een toekomst te geven binnen de muzikale wereld. Zo heeft ze geruime tijd lesgegeven op de blokfluit aan leerlingen voordat zij een instrument kiezen, waarmee zij hun muzikale loopbaan zullen vervolgen.

Daarnaast heeft zij een periode lang trompetlessen verzorgd. Niet alleen het verzorgen van lessen is haar kwaliteit, daarnaast is ze al jaren actief als lid van de commissie Jeugd en opleiding, de schoonmaakploeg van het repetitielokaal en de muziekstukken commissie. Deze commissie selecteert zorgvuldig de muziekstukken die gespeeld dienen te worden ter voorbereiding op de diverse concerten.

Naast haar inzet als commissielid en docent is zij altijd bereid om met grote zorg het harmonieorkest te dirigeren wanneer de huidige dirigent, Herbert Vreeman, afwezig is. Ook haar muzikale kwaliteiten binnen de kopergroep bleven niet onopgemerkt. Deze groep treedt naar buiten tijdens bijzondere gelegenheden, te denken valt aan Sacramentsdag in Nordhorn en Allerzielen. Bovendien is zij jaren als enige vrouw actief geweest binnen de boerenkapel van carnavalsvereniging De Pin’n uit Reutum waar zij menig noot liet klinken.

In zijn toespraak dankte voorzitter Stefan Groothuis de jubilaris voor haar veelzijdige inzet en haar toewijding aan de muziekvereniging. Hij spreekt zijn waardering uit en hoopt dat de vereniging nog jaren gebruik kan en mag maken van haar kwaliteiten en dat zij nog jaren met plezier actief blijft binnen de vereniging.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden