Boomkap in de Engbertsdijksvenen hervat

Foto: CC0

Het ingrijpende werk om het hoogveen te herstellen in natuurgebied de Engbertsdijksvenen, iets ten noorden van West-Geesteren en Langeveen, is hervat.

De werkzaamheden hebben een grote impact op het landschap en zorgen voor een geheel ander aanzicht, zo laat Staatsbosbeheer weten.

Werkzaamheden

In de komende periode wordt het gebied vanaf de Bergweg tot aan de Oude Leidijk in Vriezenveen onder handen genomen. Aannemer Fuhler is net gestart nabij uitzichtpunt De Pluus, waarbij onder meer een behoorlijk aantal berken omgezaagd worden. Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond, ontstaat een open hoogveengebied met enkele groepjes bomen.

Tijdens de uitvoering zijn er diverse machines aan het werk in het gebied. Het wandelpad blijft toegankelijk, maar wordt voor de veiligheid van wandelaars tijdelijk afgesloten zodra vrachtwagens de houtsnippers komen ophalen. Dit zal bij de ingang van het wandelpad worden aangegeven. Om bijzondere orchideeën te beschermen, die er in het voorjaar bloeien, wordt de berm tijdens de transportwerkzaamheden aan één zijde afgezet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden