Langverwachte uitbreiding van bedrijfspark Harbrinkhoek lijkt nu wel aanstaande

Al jaren wordt er gesproken over het vergroten van het industrieterrein De Krön in Harbrinkhoek, maar onder meer een langslepend faillissement van projectontwikkelaar Megahome uit Almelo gooide roet in het eten.

Na circa 10 jaar vertraging lijkt er nu schot in de zaak te komen. Met partners Kruse Groep, Stanly Investments en Ad Fontem probeert Building Design Architectuur genoeg gegadigden te vinden voor een bedrijfskavel op uitbreidingsplan De Krön II.

Een aantal potentiële bouwers zijn vanavond bijgepraat en de omliggende bewoners afgelopen maandag al. Het bouwplan omvat circa 1,2 hectare waarop ruimte is voor meerdere kavels. De precieze invulling daarvan is afhankelijk van de omwonenden en geïnteresseerden, zo gaf directeur Dinant Oude Lenferink van Building Design Architectuur te kennen.

Verkeer

Het vracht- en autoverkeer van en naar de toekomstige bedrijvenlocatie moet vermoedelijk via bestaande toegangswegen, waaronder de Almeloseweg, rijden. Er komt daarmee vermoedelijk geen nieuwe ontsluitingsweg.

Ook een toename van de verkeersbewegingen op de Peuversweg, via de Noordegraafsingel (N746), is volgens Oude Lenferink geen optie. Wel zei hij zich te kunnen voorstellen dat de gemeente Tubbergen via borden aangeeft dat vrachtverkeer eerst naar de rotonde rijdt en vervolgens pas richting Almelo gaat, om te voorkomen dat er meer verkeer de basisschool passeert.

2020 of 2021

Tot nu toe zijn er alleen maar lokale inschrijvers voor een nieuwbouwkavel, verklaarde commercieel medewerkster Romy Oerbekke. Kopers betalen 100 euro per vierkante meter, exclusief BTW. Zij komen op volgorde van inschrijving aan bod.

Als alle vergunningen binnen zijn en er geen gang naar de rechter volgt, kan er in juli of augustus 2020 gestart worden met het bouwrijp maken van de uitbreidingslocatie. Anders waarschijnlijk pas een jaar later.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden