Voorbereidingen nieuw wereldrecord Albergen zijn in volle gang

Foto: YouTube/Guinness World Records

De zogeheten Record Commissie Albergen wil in het weekend van aankomende Pinksteren een nieuwe wereldrecordpoging doen.

De kersverse organisatie is ongeveer 2 jaar geleden voor het eerst bij elkaar geweest om de stand der zaken door te nemen en na te denken over welk wereldrecord dat men wil verbreken. Inmiddels is de kogel door de kerk en kan zondag 31 mei 2020 in de agenda worden gezet.

De commissieleden willen uiterlijk rond de jaarwisseling bekend gaan maken wat het thema van de nieuwste recordpoging zal zijn.

Voorgaande edities

In het Pinksterweekeinde van 1994 vond de start van de recordcommissie plaats. Toen werd er geprobeerd het wereldrecord kratten stapelen te verbreken. Met de hulp van 80 Albergse jongeren werd in 50 uur tijd een elf meter hoge piramide van maar liefst 22.140 (lege) bierkratten gestapeld.

Men kwam in 1999 op het idee om het luchtruim van Albergen te voorzien van heliumballonnen. En wel 200.243 milieuvriendelijke ballonnen.

In 2004 was het de hoogste tijd voor een nieuwe recordpoging. Met LEGO-steentjes werd een gigantische toren en een duizendpoot gebouwd. Deze imposante bouwwerken hebben gezorgd voor het verbreken van zowel het hoogte als het lengterecord.

Direct na het optreden van Jan Smit tijdens de Volksfeesten in Albergen van het jaar 2010 werden exact 50.010 LED-lampjes, die gezamenlijk een afbeelding vormden van The Lion King, ontstoken. Het oude record, dat op 26.982 LED-lampjes stond, werd daarmee ruimschoots overtroffen.

In mei 2015 werd het dorp wederom een record rijker. Toen door het grootste ‘glow in the dark’ schilderij ter wereld te presenteren.

Reacties

0