Frans Hendriksen presenteert zijn nieuwste roman: Johanna

Een lijk in een moeras, intriges in een klooster, cryptische tekens, grafschending…

Het zijn de ingrediënten voor het tiende boek van de 73-jarige auteur Frans Hendriksen uit Tubbergen. Een romantische thriller met de titel Johanna. Zaterdagmiddag is het boekwerk, dat 240 pagina’s telt en in de winkel 19,75 euro kost, feestelijk gepresenteerd.

De boektitel is gelijknamig aan Frans’ moeder. “Aan haar heb ik het opgedragen.” Ze werkte tijdens twee periodes in haar leven met nonnen samen, vertelde hij.

Als voorproefje op de presentatie werd een introductiefilmpje getoond, gemaakt door Dick de Jong. Daarin kwamen nog meer belangrijke onderwerpen van de roman naar voren: een stelletje, een abdij, een aantal vrome nonnen, een begraafplaats en een boze wolf.

Van bruid naar non

Voor de nodige inspiratie Hendriksen putte onder meer uit zijn verleden bij de gemeente, als voorlichter en ambtenaar van de burgerlijke stand. Over dat laatste: “Er was eens een bruid en die kon het ja-woord niet uit d’r mond krijgen. De familie werd er bijgehaald om op haar in te praten. Maar het had geen zin”, aldus de schrijver. “Hoe het afliep met dat bruidje? Die werd non. En laat het daar nu in dit boek over gaan…”

Wethouder Ursula Bekhuis-Groothuis had de eer het allereerste exemplaar, dat begint met de vondst van een lijk in Het Springendal te Vasse, in ontvangst te mogen nemen. Verder speelt het zich af in Utrecht, Den Haag en de Belgische Ardennen.

Theo Hendriksen, zijn jongste broer, heeft de cover geschilderd. Daarnaast werden uitgever Harry Faber en anderen die hun steentje hebben bijgedragen aan de totstandkoming, bedankt voor hun aandeel.

Reacties

0