Canisius komt met tweetalig onderwijs voor havo-leerlingen

Foto: Canisius

De kogel is door de kerk: met ingang van schooljaar 2020-2021 is het voor havo-leerlingen mogelijk om op Canisius Tubbergen tweetalig onderwijs (tto) te volgen.

“Tto op havo-niveau, naast het tto op vwo-niveau, was al een tijdje een uitgesproken wens”, aldus locatiedirecteur Maaike Hagedoorn. “Zowel van ons, als van leerkrachten groep 8 en ouders. Daarom is het erg mooi dat we hier volgend jaar al mee kunnen starten.”

Volgens Hagedoorn is tweetalig onderwijs een mooie kans voor havo-leerlingen die wel van een extra uitdaging houden. “Het is een cadeau voor de rest van hun leven. Veel hbo opleidingen gaan over in het Engels, daar gaan onze leerlingen echt hun voordeel mee doen. Maar de meerwaarde zit hem vooral in het aanleren van het oppakken van iets extra’s, het leren doorzetten en de hechte samenwerking binnen deze klassen.”

Zij komen in aanmerking:

  • Leerlingen die gemotiveerd zijn.
  • Leerlingen met een positief advies van de basisschool.
  • Leerlingen met een havo- of vwo-advies en het minimale dakpanadvies brugklas h/v.

Alle leerlingen van het tto blijven tot en met leerjaar 3 in Tubbergen. Na het behalen van het junior certificaat (in leerjaar 3) krijgen deze leerlingen in Almelo de mogelijkheid FLE (Fast Lane English) te volgen.

Kennismaken

Kennismaken met het havo-tto kan op 14 en 21 november 2019. Voor leerlingen die willen proefdraaien wordt een kennismakingworkshop aangeboden. Aanmelden hiervoor kan via de website: www.ikkiescanisius.nl.

Meer informatie over het tto? Ouder(s)/verzorger(s) zijn op donderdagavond 21 november van harte welkom op de algemene informatieavond. Die start om 19.30 uur.

Reacties

0