Kearls unne mekaar wint de Ariëns Prijs

In het Titus Brandsma Huis te Deventer heeft de Utrechtse hulpbisschop monseigneur Ted Hoogenboom afgelopen zaterdag de Ariëns Prijs voor Diaconie uitgereikt aan de organisatie Kearls unne mekaar uit Vasse.

Dit initiatief won met 1.743 stemmen (27%) bovendien de publieksprijs (eveneens 1.000 euro en een kunstwerk). Kearls unne mekaar “is een initiatief dat zich het lot aantrekt van mensen in de eigen samenleving, dat een gastvrije manier van werken heeft ontwikkeld, direct mensen ondersteunt en de mond roert in de kerk en in de wijk”, zo sprak Hoogenboom waarderend tijdens de prijsuitreiking.

Kearls unne mekaar ontstond in 2016. Dit nadat bleek dat er nauwelijks een activiteitenaanbod was voor mannen die de pensioengerechtigde leeftijd nog niet hadden bereikt en, om welke reden dan ook, geen meer deel konden nemen aan het arbeidsproces. Deze ‘kearls’ komen tweewekelijks bij elkaar: de ene keer op een vaste locatie en de keer erop voor een activiteit buitenshuis.

De Ariëns Prijs voor Diaconie draagt de naam van Alphons Ariëns. Deze priester toonde grote betrokkenheid bij de in armoede verkerende arbeidersgezinnen in Twente.

Reacties

0