Veel publieke belangstelling voor najaarsconcert Sint Cecilia

Zaterdagavond vond, onder grote publieke belangstelling, het najaarsconcert Enjoy the Music van muziekvereniging Sint Cecilia Vasse plaats.

Een primeur voor de vereniging aangezien er voor het eerst, na een lange en intensieve voorbereiding, een concert in het plaatselijke Eschhoes werd georganiseerd. Niet alleen het orkest en de slagwerkgroep lieten zich van hun beste kant horen, ook de optredens van het Vasserse dameskoor, (zang)groep Sweet Surrender en een aantal solistische optredens hebben er aan bijgedragen dat het een avond vol ‘muzikaal genieten’ werd.

Verrassende opening

Het orkest, onder leiding van dirigent Edwin Luttjeboer, verzorgde de aftrap van de avond door uit het niets Also Sprach Zarathustra te spelen, een welbekende openingstune van Elvis Presley. Na deze verrassingsact nam presentatrice Rifka Schepers de microfoon in handen. Door haar karakteristieke manier van presenteren werd het publiek steeds opnieuw geboeid en verliep de avond in een vlot tempo. Gerard Roordink, erelid van de muziekvereniging, werd speciaal welkom geheten.

Het orkest vervolgde het programma met de Udo Jürgens Medley en You’ll Be In My Heart van Phil Collins, bekend van de film Tarzan, voordat de eerste soloartieste van de avond haar opwachting maakte: Floor Kooij. Het was voor haar de eerste keer dat ze een optreden gaf voor een groot publiek in Vasse. Het nummer Make You Feel My Love van Adele werd spatzuiver gezongen. Een echt kippenvel-moment, waarvoor ze een daverend applaus kreeg.

Na dit optreden liet de slagwerkgroep, onder leiding van instructeur Gerrit Kelder, van zich horen; een prachtig muzikaal contrast. Strakke ritmes, gevoel voor timing en dynamisch erg sterk. Zo kunnen de nummers van de slagwerkgroep (Samba Queen en Drum Ecstasy) het beste worden omschreven. Het nummer Children Of Sanchez, een tune van het vroegere zaterdag sport, betrof een samenwerking tussen de slagwerkgroep, de klein koperblazers- en een trombonist van het orkest.

Het Vasserse dameskoor, onder leiding van dirigente Petra Kramer, nam vervolgens plaats op het podium en zongen de liederen Whispering Hope en Ik Heb Een Droom.

Jubilarissen

Tijdens de eerste korte pauze werden er vijf leden van de muziekvereniging verrast met een jubilaristitel. Burgemeester Wilmien Haverkamp, wethouder Ursula Bekhuis en vertegenwoordiger Jack Stolp van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie werden uitgenodigd om een aantal mooie woorden te spreken over elke jubilaris.

Karin Kemperink-Lansink (25-jarig lidmaatschap) is een trouw lid van de vereniging. Ze werd geroemd om haar actieve rol in de concertcommissie, waar ze zaken rondom de PR regelt.

Richard Lummen (50-jarig lidmaatschap) speelt al jaren de eerste trompet en is dan ook een echte rots in de branding. Daarnaast vervult Richard zijn taak als secretaris binnen het bestuur met verve.

Laurens Veer (50-jarig lidmaatschap) speelt zijn hele orkestleven al de eerste bariton partij en regelt diverse zaken binnen het bestuur. Laurens organiseert daarnaast allerlei acties, projecten en speciale uitstapjes.

Theo Lummen (60-jarig lidmaatschap) is vele jaren voorzitter geweest van de vereniging. Ook Theo is een zeer trouw lid. In het verleden speelde hij bugel, tegenwoordig blaast hij op het grootste instrument van het orkest: de bas.

Paul Lummen (60-jarig lidmaatschap) is een toonaangevende muzikant binnen de vereniging, een echte muzikant in hart en nieren. Paul is veertig jaar dirigent geweest, hij schreef en arrangeerde zelf muziekstukken. Ook is Paul betrokken geweest bij de opleiding van jonge muzikanten, schreef het jubileumboek vanwege het 75-jarig bestaan van de vereniging en speelt op dit moment de eerste trompetpartij.

Ludieke act met gereedschap

Na de eerste pauze kwam de slagwerkgroep met een ludieke act. Gekleed als bouwvakkers, inclusief gereedschap, kwamen ze de zaal binnenlopen. Een accuboormachine, hamer en een stukje schuurpapier kunnen ook als muziekinstrumenten dienen, bleek tijdens dit optreden. Een zeer vermakelijke én goed uitgevoerde act getuige de reactie van het publiek.

Het orkest vervolgde met de nummers MacArthur Park en Adele’s Skyfall, bekend van James Bond. Uitdagende nummers waarop vele uren werd gerepeteerd, met als eindresultaat twee prima uitvoeringen.

Ook (zang)groep Sweet Surrender trad deze avond op met de nummers Ten Oosten Van De Iesel en het Twentelied, gebaseerd op het nummer Brabant van Guus Meeuwis. Een zeer talentvolle muzikante binnen de muziekvereniging is Sophie Mensink. Zij speelt eerste bugel, speciaal voor deze avond had ze Dancing Queen van Abba ingestudeerd. Ze werd begeleid door Gerrit Lansink op keyboard. Het publiek genoot volop van de mooie, warme klanken.

Nog voor de tweede pauze trad het dameskoor uit Vasse andermaal op met de nummers You Raise Me Up en Oh Happy Day.

Knallende afsluiter

Ook tijdens deze editie van het najaarsconcert zongen Ceciel Bolscher en Frederieke Geerdink Johannink een duet. Het populaire popnummer Roller Coaster van Danny Vera werd door hen op speciale wijze uitgevoerd. Het orkest bracht vervolgens de nummers Zoutelande van Bløf en Eloise van Barry Ryan ten gehore, het ene is een popnummer van nu en het ander een popnummer uit de jaren zestig. Vervolgens luisterde het publiek ademloos naar het nummer Lady in Red van Sweet Surrender, terwijl het volop meezong tijdens het nummer Sweet Caroline.

De afsluiting van de avond betrof een samenwerking tussen het gehele orkest en de slagwerkgroep. Het publiek genoot én deed volop mee tijdens het welbekende slotnummer Böhmischer Traum. De Vasserse muziekvereniging kan naar volle tevredenheid terugkijken op een zeer bijzondere- en geslaagde muzikale avond.

Reacties

0