Stimuleringsvoucher detailhandel voor kledingwinkel van Maikel en Mariël Pol

Om onder andere de winkelcentra in Albergen, Geesteren en Tubbergen levendig te houden, kunnen toekomstige ondernemers een zogeheten stimuleringsvoucher aanvragen om een winkel te starten in één van de kernen van de gemeente.

Maikel en Mariël Pol zijn de eerste ondernemers die zo’n voucher toegewezen is. Deze ontvingen zij vrijdagochtend uit handen van wethouder Ursula Bekhuis. Centrummanager Claudia Timmers en bedrijfsconsulent Bianca Menderink waren bij de overhandiging aanwezig.

Het stel start binnenkort een kledingzaak aan de Waldeckstraat 33 in Tubbergen. De 2.500 euro besteden zij aan de inrichting van hun winkel. Mariël heeft 13 jaar gewerkt op de damesafdeling bij Derksen Mode in Tubbergen. In haar nieuwe zaak verkoopt ze onder andere enkele merken die ze bij haar vorige werkgever ook verkocht. Ze wilde al jaren een eigen zaak beginnen en die droom maakt ze nu waar.

Met het geven van persoonlijk advies en haar passie voor kleding wil ze van BlitZz mode, zoals haar zaak gaat heten, een begrip maken. De opening van de zaak vindt midden januari plaats.

De gemeente heeft nog 6.000 euro aan stimuleringsvouchers te vergeven (het maximumbedrag per voucher is 2500 euro). Dit geld van een provinciale subsidie is beschikbaar gesteld om nieuwe ondernemers een financieel steuntje in de rug te geven. Geïnteresseerden in een voucher kunnen contact opnemen met bedrijfsconsulent Bianca Menderink via tel. 06-20368668.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden