Prins John en Sik Bob nieuwe hoogheden Alberger Bökke

Foto: Alberger Bökke

De prins en sik van Albergen voor komend carnavalsjaar zijn bekend: John de Vries en Bob Bergmans.

In residentie de Vette Bok (Morshuis) vond de opkomst van deze nieuwe hoogheden van de Alberger Bökke plaats. Iets na tienen reed de Raad van Elf een grote kist de residentie binnen, waarna op een groot scherm de opkomstfilm werd vertoond. De Bende van Vijf werd hierin gevolgd tijdens hun speurtocht naar
een nieuwe prins. In een tropenoutfit struinde de bende de omgeving in en rond Albergen af.

Uiteindelijk stuitten ze midden in de bossen op een kampvuur, met daaraan twee holbewoners. Beiden vertoonden dusdanig vreemd gedrag dat ze uitermate geschikt werden bevonden om de nieuwe hoogheden van de Alberger Bökke te worden. Tegen het einde van de film ontstond er een waar rookgordijn rond de kist. Na een countdown klapte deze open en sprongen de nieuwe hoogheden tevoorschijn: Prins John (de Vries), sik Bob (Bergmans) en de hofdames Lotte en Ellen.

Bekende gezichten

Voor de Alberger Bökke zijn prins John en sik Bob geen onbekenden. Beiden zitten al jaren in de organisatie van de Kindercarnaval en Bob verzorgde meerdere keren een buut tijdens de gala.

Verder zijn de Hoogheden binnen de Albergen bekend als lokale ondernemers. Prins John als eigenaar van Vriezz Trading, groothandel in jacht- en outdoor kleding en artikelen.

Sik Bob is werkzaam bij TND, een groothandel in led-verlichting en zonnestroominstallaties. Hofdame Lotte heeft lange tijd als assistent anesthesie gewerkt, maar is sinds twee jaar zelfstandig fotografe. Ellen werkt al zo’n tien jaar in verschillende projecten voor de regio Twente, met loopbaanadvies als specialiteit.

Goede doel

In zijn proclamatie maakte de prins tevens het goede doel bekend: een moestuin voor de Albergse basisschool Kadoes. In deze moestuin gaan de kinderen in de praktijk leren hoe ze duurzaam en gezond kunnen leven. De hoogheden gaan in hun regeringsjaar verschillende acties houden om hiervoor geld in te zamelen.

Geplaatst door Carnavalsvereniging De Alberger Bökke op Zaterdag 9 november 2019

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden