Prins Patrick en adjudant Jeroen voeren de Turftrappers aan

Foto: De Turftrappers

De negentiende prins en adjudant van carnavalsvereniging de Turftrappers zijn bekend.

Volgens traditie kwamen ze afgelopen zaterdag, in de overvolle residentie café Nobbenhuis, uit de turfkist: prins Patrick (Oude Kotte) en adjudant Jeroen (Schothuis). Samen met hun hofdames José en Miranda zullen zij dit jaar voorop gaan in de carnavalsactiviteiten van de Langeveners.

‘Klein Langeveen’

Niet traditioneel bij de opkomst van de nieuwe hoogheden was de pappot bovenop de turfkist. Patrick en Jeroen wonen officieel namelijk niet in Langeveen, maar in Papsleef’ndorp Geesteren. Beide gezinnen voelen zich echter helemaal thuis in Langeveen, onder andere bij de handbalvereniging en op de lagere school. Daarom hebben ze hun stukje grond – jaren geleden al – omgedoopt in ‘Klein Langeveen’.

Uit de proclamatie van de nieuwe hoogheden blijkt dat ze betrokken zijn bij het leven in Langeveen en Bruinehaar. De Turvenloop en Koningsdag worden gepromoot, ze zijn blij met het voortbestaan van café-restaurant Waaijer en het wordt tijd dat er een fietspad in Bruinehaar komt.

Prins Patrick en adjudant Jeroen blijkt bovendien dat ze verder kijken dan Langeveen en Bruinehaar, want hun lijfspreuk luidt: Een echte Turftrapper kik ok boet’n de grèèns.

Afscheid

Naast de opkomst van de nieuwe hoogheden werd er afgelopen zaterdag ook afscheid genomen. Eddy Weusthuis en Maaike Heppenhuis zijn gestopt als lid van de Raad van Elf. Hun plaatsen zijn ingenomen door Jasmijn Weusthuis en Niels de Witte.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden