Kamphuis Sloopwerken trotse winnaar eerste Ondernemersprijs Tubbergen

Vanavond organiseerden de gemeente en een werkgroep van ondernemers voor de eerste keer de Ondernemersprijs gemeente Tubbergen.

De prijs is een initiatief van de gezamenlijke ondernemersverenigingen. In ’t Oale Roadhoes werden drie prijzen uitgereikt: de Starter van het jaar, de Publieksprijs en de Onderneming van het jaar.

Starter van het jaar

De categorie Starter van het Jaar kende vier genomineerden: TwenTechnics uit Langeveen, Maretie Masselink Maatschappelijke ondersteuning uit Vasse, Kluslady/Leonie Braakhuis uit Albergen en Stayble uit Mander. Stayble ging er met de prijs vandoor en werd tot Starter van het Jaar van de gemeente Tubbergen gekozen. De jury roemde Ruben en Mirjam Braakhuis voor hun lef om te ondernemen in een sector waarin het lastig ondernemen is, hun betrokkenheid bij cliënten en hun concept van zorg verlenen. De zorgverlening van het bedrijf in Mander is zeer divers; van stagebedrijf en dagbesteding, tot het helpen van statushouders. Mirjam en Ruben waren zichtbaar blij en namen vol trots en geëmotioneerd de prijs in ontvangst.

Publieksprijs

Vervolgens werd de Publieksprijs uitgereikt. Op Facebook kon gestemd worden op alle tien genomineerden in deze categorie en dat werd massaal gedaan. De winnaar kreeg bijna 450 stemmen. Leonie Braakhuis, Kluslady uit Albergen, nam deze prijs uit handen van wethouder Ursula Bekhuis in ontvangst.

Onderneming van het jaar

Zes bedrijven streden voor de titel Onderneming van het jaar van de gemeente Tubbergen.Erik Jutstra, voorzitter van de jury, vertelde de aanwezigen hoe moeilijk de jury het had met het bepalen van de winnaar. Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering ontving de prijs, een speciaal door Ellen Kleine Schaars vervaardigd beeld van glas. De jury koos Kamphuis vanwege innovatief gebruik van materialen en de grote betrokkenheid in de regio, maar ook omdat de onderneming het slopen tot een vak heeft gemaakt en sociaal is voor haar personeel.

Waardering

Met deze avond spreekt de gemeente Tubbergen haar waardering uit voor de ondernemers in de gemeente. Wethouder Ursula Bekhuis gaf aan hoe belangrijk ondernemers voor de gemeente Tubbergen zijn. “Ondernemers zorgen niet alleen voor werkgelegenheid en behoud van onze jeugd in de gemeente, maar ook voor de leefbaarheid van onze kernen zijn zij van groot belang”, aldus de wethouder.

De presentatie van de avond was in handen van Edward Willems.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden