Prins Tonny en adjudant Alwy regeren over de Tubbergse carnavalisten

Foto: Schaop'nböll'kes

Tonny Lucas en Alwy Leemhuis vormen het nieuwe koppel dat de Schaop’nböll’kes uit Tubbergen zal aanvoeren, het aankomend carnavalsseizoen.

Nadat zaterdagavond om 20 uur eerst prins Ronald en adjudant Walter af waren getreden, werden prins Tonny en sdjudant Alwy met hun hofdames voorgesteld aan de carnavalisten in Tubbergen. Beide families zijn er klaar voor om er, samen met iedereen, een fantastisch carnavals seizoen van te maken.

Aanzoek

Na een feestje in augustus, waar de nieuwe buurman en ‘toevallig’ lid van de aanzoekcommissie van diezelfde carnavalsclub ook was uitgenodigd, werd Tonny een paar weken later gevraagd om een kast in elkaar te zetten. Na binnenkomst bij huize Sjoers werd al snel duidelijk dat het niet om de kast ging, maar kwam de vraag of hij de nieuwe prins wilde worden. Na een korte twijfel en uiteindelijk een volmondig ‘ja’, moest er nagedacht worden hoe zijn beoogde adjudant gevraagd kon worden.

Een paar dagen later werd Alwy gebeld met de vraag naar een geheime locatie te komen. Hij voelde al nattigheid, want z’n vrouw had onderweg twee mannen van de carnavalsvereniging zien fietsen (normaal gaan die altijd met de auto) en had vlak voor het telefoontje nog gezegd dat die avond de prins en adjudant geregeld ging worden. Na het jawoord was het wachten totdat de prins en zijn hofdame zouden arriveren. Wat was de verrassing groot dat dit Tonny en Simone waren, en daarmee – na járen – wederom iemand uit de Tubbergse carnavalsvereniging De Wirwar.

Sinds die tijd zijn de hoogheden en hun hofdames Simone en Mariel door de commissie voorbereid op een jaar carnaval als ‘aanvoerders’ van de Schoap’nböll’kes. Het waren twee mooie en spannende maanden, want de meeste vergaderingen werden later op de avond gepland in het naaiatelier van De Wirwar, iets waarvan beiden – net als hun dames – lid zijn. Dus eerst alles aan de kant schuiven waar ze zelf met andere Wirwar mensen mee bezig waren geweest en na de vergadering alles weer op de juiste plek zetten zodat er niks van gemerkt werd.

Achtergrond

Tonny en Simone hebben twee kinderen: Kevin en Thijmen. Tonny is vrachtwagenchauffeur bij Plegt-Vos Materieel te Langeveen.

Alwy en Mariel hebben drie kinderen: Niels, Bart en Koen. Alwy is werkzaam op de sales- en marketingafdeling bij Sensata Technologies Holland te Hengelo, wat voorheen Texas Instruments heette.

Beide zijn lid van de wielerclub WTC Tubbergen. Verder staat er in huize Lucas de tv meestal afgestemd op Moto GP en Formule 1, want alles met snelheid vindt de prins helemaal top. In huize Leemhuis is het grotendeels
voetbal wat de klok slaat, dus is de televisie meestal groen gekleurd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden