Vroege adventswandeling Manderveen overtreft alle verwachtingen

De adventswandeling in en om Manderveen van afgelopen zondag overtrof iedere verwachting.

De weersomstandigheden waren perfect en het aantal enthousiaste deelnemers, van zowel binnen als buiten de gemeente Tubbergen, was hoger dan vooraf ingeschat.

Al ruim voor 8 uur melden de eerste deelnemers zich bij het Kulturhus. Daarna bleven de deelnemers binnenstromen, allen goed gemutst en klaar om te beginnen aan een ochtendwandeling door de ontwakende natuur van het Manderveense grensgebied. De ochtenddauw en het rijp langs de paden maakten het plaatje compleet.

De route van ongeveer 12 km liep dwars door de Cirkels van Jannink en via een beukenlaan richting de klootschietersbaan te Mander. Wandelaars die nog genoeg energie over hadden, kregen hier de mogelijkheid een extra lus van 2 km via de Galgenberg te lopen richting de pauzeplaats. Na een pauze met warme chocomelk en klanken van de midwinterhoorns ging de route via het ‘drielandenpunt’ naar Manderveen.

Bij partycentrum Peddemors stond na afloop een verse kop koffie met Twentse krentenwegge klaar; een mooi moment om na te kletsen, waar gretig gebruik van werd gemaakt. De organisatie kijkt terug op een prachtige morgen: “Iedereen was enthousiast en vol lof. Hoe mooi is het om op deze manier ook mensen buiten de gemeente Tubbergen kennis te laten maken met de ongerepte natuur van dit mooie stukje Twente?”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden