Brandweer presenteert nieuwe voertuigen voor de natuurbrandbestrijding

Brandweer Twente is het eerste brandweerkorps in Nederland dat Franse natuurbrandbestrijdingsvoertuigen aangeschaft heeft.

Het brandweerkorps van Tubbergen is één van de eerste die de blusvoertuigen sinds vandaag in bezit heeft. Deze werden te Getelo (Duitsland) in een zandkuil gepresenteerd.

“Met een Renault chassis en BMT Fire & Rescue/Gimaex opbouw heeft de brandweer in Twente een goed doordacht product waarmee we Twente een stukje veiliger maken”, aldus Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente.

Tankwagen

De traditionele blusvoertuigen 4×4 zijn zware voertuigen (18 ton) en voornamelijk ingericht voor de dagelijkse brandbestrijding. In de praktijk blijken deze voertuigen te log voor in het dorp en te zwaar voor in het terrein. De CCFM-voertuigen zijn speciaal gebouwd voor off-road gebruik, zijn een stuk lichter, wendbaarder en bovendien voorzien van betere veiligheidssystemen.

De voertuigen zijn tevens inzetbaar als kleine tankwagen. De voertuigen dienen als aanvulling op de bestaande tankautospuiten en tankwagens.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden