Activiteitenvereniging Geesteren kijkt terug op geslaagde kerstmarkt

Het is een van de eerste kerstmarkten in de regio; de kerstmarkt van Geesteren van afgelopen zondag.

Met meer dan honderd kramen, vele eetgelegenheden, een après-ski tent en nog veel meer is het ook wel één van de grootste in de regio en dat was te merken. Al buiten het dorp parkeerden bezoekers hun auto op geïmproviseerde parkeerplaatsen aan de kant van de weg.

Helaas begon de dag wat minder met veel regen en wind, maar gelukkig werd het rond het middaguur droog. Met een klein buitje tussendoor, kwam zelfs de zon er nog even door. Dit zorgde voor veel bezoekers van heinde en verre. De markt is dan ook op en top kerst: de kerstman fietst door het dorp heen, terwijl midwinterhoornblazers de ‘oale roop’ ten gehore brengen. De levende kerststal staat in de kerk om geld op te halen voor een goed doel, terwijl ijskunstenaars sculpturen maken.

Voor de kinderen waren er diverse activiteiten zoals het kerstcircus, schminken en knutselen. De bezoekers konden genieten van de optredens van het Shantykoor en het jeugdorkest. Nieuw dit jaar was het gezellige Bourgondiërsplein, waar men kon genieten van de kookkunsten van de BBQ Tukkers onder het genot van een drankje.

Inderdaad grote en vooral gezellige kerstmarkt in Geesteren met levende kerststal, muziek, veel kraampjes en…

Geplaatst door Wilmien Haverkamp op Zondag 8 december 2019

Reacties

0