Carnavalsviering, presentatie nieuwe hofauto en uitreiking Kolderbeukke in Reutum

Afgelopen zaterdag waren er diverse carnavalsactiviteiten in Reutum.

De avond begon met de carnavalsviering in de H.H. Simon en Judas kerk te Reutum. Deze viering werd bijgewoond door dorpsbewoners en leden van carnavalsvereniging de Pin’n. Voorganger was pastoor Pikkemaat, die met veel enthousiasme en humor zijn boodschap over wist te brengen.

Het was een viering die in het teken stond van saamhorigheid en gezelligheid. Twee begrippen die van belang zijn in het dagelijks leven, maar daarnaast ook essentieel zijn bij het vieren van carnaval en de aanloop hier naartoe. Het koor Timeless bracht met diverse liederen een muzikale omlijsting aan het geheel.

Nieuwe hofauto

Na afloop van de carnavalsviering was het tijd voor de presentatie van de nieuwe hofauto bij café-restaurant De Molenberg. Prins JP en adjudant Martijn wensten een grote vierwieler. Dat moet je geen twee keer zeggen tegen Remon Tijink van het gelijknamige autobedrijf. Daarom geen hofauto dit jaar, maar een hofbus.

Koen Warring (hofchauffeur naast de hierbij afwezige Herman Droste) kreeg hierbij een BOB-pakket aangeboden, bestaande uit voornamelijk frisdrank.

Kolderbeukke

Tenslotte was er de overhandiging van het Kolderbeukke. De pr-commissie heeft maandenlang gewerkt aan het verzamelen van verhalen en foto’s om zo het boekje inhoud te geven. In het Kolderbeukke is aandacht besteed aan het thema: Doar zit muziek in.

Aan beide hoogheden de eer om als eerste het boekwerk in ontvangst te mogen nemen. De dorpsbewoners zullen nog even moet wachten, want pas op zaterdag 18 januari zal het Kolderbeukke tijdens de worstverkoop huis-aan-huis worden verspreid in zowel Reutum als Haarle.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden