De Wiekslag wint eerste Canisius Challenge

De winnaars van het jaarlijkse dictee, dat Canisius in Tubbergen organiseert voor groep 8-leerlingen van alle basisscholen, zijn bekend.

De Canisius Challenge is een vernieuwde versie van wat vroeger het Junior Dictee heette. Naast een taaldictee is dit jaar ook een rekenopgave toegevoegd. “Dat hebben we gedaan om het spannender te maken”, aldus directeur Maaike Hagedoorn. “De afgelopen jaren zagen we dat meisjes telkens als winnaars uit de bus kwamen. Niet zo gek, want meisjes zijn taliger. Door een rekenopdracht aan de wedstrijd toe te voegen hoopten we op meer spanning.”

Spannend werd het zeker. Negen bassischolen uit Tubbergen en omgeving gingen de strijd met elkaar aan, waarbij elke school drie leerlingen mocht afvaardigen (één voor het  dictee, één voor de rekenopdracht en één leerling die als hulplijn kon worden ingeschakeld). De leerlingen bogen zich over zes moeilijke opdrachten op het gebied van rekenen en taal. Tijdens het dictee bleken de woorden ‘delicatessen’ en jus d’orange echte hersenkrakers.

Uiteindelijk was groep 8b van de Wiekslag – bestaande uit Ids Halbesma, Wies Keemers en Indy Vellener – de beste van allemaal. Zij namen de grote wisselbokaal in ontvangst. Indy Vellener was ook de nummer één op het onderdeel rekenen. Luuk Morskieft won het dictee en gaat de gemeente binnenkort vertegenwoordigen tijdens het provinciale bij de Beerze Bulten in Beerze. Alle winnende deelnemers gingen met een mooi prijzenpakket naar huis.

De volledige uitslag

Rekenen:

  1. Indy Vellener
  2. Kiano de Keyser
  3. Kevin Smook

Taal:

  1. Luuk Morskieft
  2. Wies Koopman
  3. Tycho Kleizen

Beste klas: De Wiekslag (8b) met Ids Halbesma, Wies Keemers en Indy Vellener.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden