Gemeentelijke onderscheiding valt Ewald Steggink ten deel

Traditiegetrouw werd er tijdens het gemeentegala een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt.

Deze onderscheiding gaat naar een persoon die zich bijzonder inzet voor het dorp en de gemeente. Diegene wordt genomineerd door de sleutelhoogheden en het bestuur van de desbetreffende vereniging. Hij of zij is afkomstig uit het sleuteldorp.

Voor prins JP en adjudant Martijn was het snel duidelijk welke Reutummer deze onderscheiding moest krijgen. Ewald Steggink werd, tezamen met z’n gezin (zijn vrouw Petra en hun zonen Roel, Mark en Gijs), na een speech van burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker naar voren geroepen.

Ewald zelf was totaal verrast en voelt zich enorm vereerd om deze onderscheiding te mogen dragen. Hij werd bedankt voor zijn grote inzet in de gemeenschappen Reutum en Haarle: zijn bijdrage aan het voortbestaan van het door Reutummers zo geliefde Bays, inzet voor muziekvereniging St. Jozef, de totstandkoming van het Kultuurhoes en de verbouwing van de sporthal. Maar ook het leefbaar houden van het dorp, het gratis beschikbaar stellen van bedrijfsruimten en materieel, verzorgen van gastlessen en het promoten van technisch onderwijs. Daarnaast was hij zeer verdienstelijk als bestuurslid van de BGT en de plaatselijke ondernemersvereniging.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden