Spetterend gemeentegala bij Bays in Reutum

Dit jaar is de gemeentelijke sleutel in handen van carnavalsvereniging de Pin’n uit Reutum, wat betekent dat zij ook de organisatie van het gemeentegala voor hun rekening genomen hebben.

In de overvolle feestzaal werd zaterdagavond een spetterend gala neergezet. Nadat alle hoogheden binnen waren gehaald, was het de beurt aan sleutelprins JP en zijn adjudant Martijn om een entree te maken. Eenmaal op hun plek konden de festiviteiten beginnen.

De avond werd geopend door de voorzitter van de Reutumse carnavalisten, Chiel Mensink. In zijn welkomstwoord besteedde hij tevens aandacht aan het tragische tractorongeval dat afgelopen vrijdagavond in het dorp plaatsgevonden heeft. Toen alle carnavalsvierders hun steek afnamen voor een moment van stilte kreeg iedere aanwezige kippenvel.

Buuts

Vervolgens werd het woord gegeven aan de door sleutelprins JP aangestelde geestelijk leider van dit carnavalsjaar, pastoor H. Boontje en zijn Alcoholiet Mummelmanus. Speciaal voor het gemeentegala had de priester een lezing voorbereid voor elk kerkdorp. Deze werden tussen de optredens door ten gehore gebracht, iets wat voor veel hilariteit zorgde.

Het gala bestond verder uit veel verschillende buuts van alle verenigingen. Droge humor werd zo gortdroog dat er een gieter aan te pas moest komen, het kerstverhaal kwam ten tonele via Sinterklaas en de gemeenteraadsleden brachten een heuse gaypride. De muzikale begeleiding was in handen van het Reutums hofkoor met live band.

Tot veler plezier werd de avond afgesloten in de disco van Bays. Voor velen een ware ‘trip down memory lane’. In de discotheek bleef het nog tot in de late uurtjes erg gezellig.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden