Albergen doet dubbele recordpoging in 2020

Foto: Guinness World Record

In 2020 is het weer zo ver: Albergen zal tijdens het weekend van de Volksfeesten weer een nieuwe wereldrecordpoging gaan ondernemen.

Dit jaar wordt er niet één wereldrecordpoging gedaan, maar er staan twee wereldrecordpogingen op de planning. En daarbij is alle hulp tijdens het Pinksterweekend bruikbaar, zo laat de organisatie weten. Inmiddels zijn de rollen verdeeld en de eerste voorbereidingen getroffen.

Even voorstellen…

De zesde editie zal wederom tijdens de jaarlijkse Volksfeesten Albergen worden gedaan, namelijk op 29, 30, 31 mei en 1 juni 2020.

Inmiddels zijn er aardig wat nieuwe gezichten aan de Wereld Recordcommissie Albergen toegevoegd en voor de komende poging zijn dit de namen die het gaan doen: Chris Schoneveld (voorzitter), Maud Lucas, Jeroen Zwijnenberg, Brendan Grunder, Noortje Kuipers, Mike ter Haar, Ellen Klumpers, Geeke Nijland, Joost van der Aa, Bart van der Aa, Yvette Bossink, Mitchell Ensink, Anne Klumpers en Tess Kuipers.

Een dubbele recordpoging

De nieuwe commissie gaat de uitdaging aan en probeert in hetzelfde weekend twee wereldrecords te verbreken. Zo wordt er een poging gedaan om de langste picknicktafel ter wereld te zagen, boren, bouwen en monteren. De lengte van de picknicktafel moet 500 meter lang worden en op Tweede Pinksterdag (maandag 1 juni 2020) zal er een brunch worden georganiseerd waarbij iedereen van harte welkom is.

Deze brunch is een vereiste van Guinness World Records en is nodig om de recordpoging te laten slagen. Noteer vast deze datum in de agenda en kom samen met familie, vrienden, team, buren of collega’s.

Naast de langste picknicktafel wordt er een poging gedaan tot het maken van de langste slinger ooit, bestaande uit plastic dopjes. Deze moet minimaal 3,5 kilometer lang zijn en 350.000 plastic dopjes bevatten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden