Ludiek ‘losgeld’ geëist na ontvoering scepter van prins Alberger Bökke

Hoogheid John de Vries van de Alberger Bökke uit Albergen heeft het op dit moment zwaar te verduren.

Werd de prominente carnavalsganger afgelopen zaterdagmorgen nog het doelwit van een ludieke actie door een stel Reutummers, in de persoon van sleutelprins JP en -adjudant Martijn, deze keer komt de steek onder water zo ongeveer uit eigen geledingen. Althans, vanuit de Albergse jeugd.

De geboren Rijssenaar bleek afgelopen donderdagavond zo enthousiast tijdens de uitreiking van het Bokk’nblad dat hij zijn scepter na enige tijd uit het oog verloor. Die onoplettendheid viel op bij de leden van jeugdcarnavalsvereniging De Bokk’n Hörnkes, afkomstig uit hetzelfde dorp. Op een subtiele manier maakten zij zich meester over de zilverkleurige roede. Deze beleefde vervolgens allerlei ‘avonturen’.

Boks- en Barbecuedag

“We willen de scepter met alle plezier teruggeven, maar daar moet uiteraard wel iets tegenover staan”, aldus voorzitter Mike ter Haar van de Bokk’n Hörnkes. Zij hebben als eis het volgende: de BHBBD, oftewel de Bokk’n Hörnkes Boks- en Barbecuedag.

De opzet is dat de raden van elf en hoogheden van beide verenigingen uit Albergen eerst gezamenlijk gaan kickboksen (een hobby van prins John I), om vervolgens alle verbrande calorieën aan te vullen via een barbecue. Uiteraard allemaal op kosten van de hofhouding van de Alberger Bökke. De Bokk’n Hörnkes geven aan een reactie van de hoogheden graag tegemoet te zien.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen