Canisius Tubbergen in top vijf beste scholen van Overijssel

Foto: Canisius Tubbergen

Canisius Tubbergen is door het opinieweekblad Elsevier uitgeroepen tot één van de vijf beste scholen in de provincie Overijssel.

Wat de afdeling vmbo-B betreft is de Tubbergse vestiging van Canisius zelfs Overijssels allerbeste. “Een hele mooie prestatie, die we te danken hebben aan onze enthousiaste en betrokken docenten en medewerkers”, aldus locatiedirecteur Maaike Hagedoorn. “Zonder hen was dit niet gelukt. Voor alle leerlingen, en zeker voor het vmbo, is het prettig leren en werken binnen het eigen leshuis. Daarnaast zullen de korte lijntjes die we hebben met leerlingen en ouders ook hebben bijdragen aan dit succes.”

Onderzoek

Elsevier Magazine dook voor een onderzoek naar de prestaties van scholen in het hele land in een berg cijfers van de Inspectie van het Onderwijs. Het verzamelde gegevens over een periode van drie jaar en onderzocht de scores op de vier belangrijkste terreinen.

Er is gekeken naar de positie van leerlingen in het derde jaar ten opzichte van het advies van de basisschool (zitten de leerlingen hoger of lager dan het advies uit groep acht?), de onderwijssnelheid (blijven leerlingen veel of weinig zitten), het succes in de bovenbouw en slagingspercentages. Per provincie rolden er winnaars uit.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden