Koninklijke onderscheidingen voor brandweermannen

Foto: Gemeente Tubbergen

Vanwege hun jarenlange inzet voor de veiligheid van burgers hebben zes brandweerlieden een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Deze uitreiking vond donderdagavond in het gemeentehuis van Tubbergen plaats, door burgemeester Wilmien Haverkamp.

Van haar kregen Brian Wissink, Ewald Asbreuk, Gerard Haarhuis, Hans Winkels, Morice Katier en Peter Masselink een lintje opgespeld.

Aanpassing decoratiestelsel

De Kanselarij der Nederlandse Orden heeft het decoratiestelsel voor leden van de vrijwillige brandweer per 1 januari 2020 aangepast. Vanaf die datum wordt het criterium ‘meer dan 20 jaar vrijwillige brandweerdienst’ als automatische toekenningsgrond voor een koninklijke onderscheiding beëindigd. Tot en met 31 december 2019 gold een overgangsperiode waarin nog koninklijke onderscheidingen aangevraagd konden worden.

Voor Twente betekende dit dat nog voor 136 brandweervrijwilligers een aanvraag is ingediend. De uitreiking vindt op hetzelfde moment plaats in de veertien gemeenten door de betreffende burgemeester van die gemeente.

Koninklijke onderscheiding

Het zestal brandweermannen werd tijdens de korpsbijeenkomst in het bijzijn van familie en korpsleden met veel waardering toegesproken.

“De brandweervrijwilligers hebben zich meer dan 20 jaar ingezet voor een veilige samenleving en dit is een mooie gelegenheid om deze waardering voor hun inzet uit te spreken”, aldus burgemeester Haverkamp.

Na de uitreikingen feliciteerde Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente via een videoboodschap de gedecoreerde brandweerlieden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden