Loohuis Installatiegroep in de finale van landelijke innovatieprijs

Loohuis Installatiegroep is in de race voor de Techniek Nederland Innovatie Award, een prijs voor het meest innovatieve en technisch hoogstaande project.

De onderneming, met acht Nederlandse vestigingen en eentje in Rheine (Duitsland), heeft in Berkum bij Zwolle 46 sociale huurwoningen duurzaam – maar wel allemaal verschillend – gerenoveerd. In deze zogenaamde proeftuin zijn diverse concepten van energiebesparende maatregelen toegepast. Deze concepten zijn een combinatie van bouwkundige- en installatietechnische maatregelen.

Prettig wonen als uitgangspunt

Doel is om zoveel mogelijk ervaring op te doen met de beschikbare technieken. Hierbij zijn energiebesparing, comfort en bediengemak bij de belangrijkste onderdelen. “We kunnen alles bedenken, maar de bewoner moet zich er ook prettig bij voelen”, benadrukt vestigingsleider Berto Boeve van Loohuis Installatiegroep.

In de Berkumse energieproeftuin worden alle ervaringen bijgehouden en gemonitord. “De bewoners hebben allemaal een simpele meter gekregen, waarop ze kunnen zien wat hun verbruik is en of dit klopt met hun verwachte jaarverbruik. Hiermee voorkom je verassingen achteraf en het draagt bij aan de energiebewustwording van de bewoners.”

Innovatieprijs

Dit unieke project is genomineerd voor de Techniek Nederland Innovatie Award. Na een voorselectie van 10 innovatieve (landelijke) projecten zijn er drie finalisten overgebleven.

Tijdens het Innovatiecongres op 4 februari in Utrecht zal de winnaar bekend worden gemaakt. Loohuis Installatiegroep is blij met een plek bij de laatste drie en hoopt als winnaar te worden gekozen door de branchegenoten.

De energieproeftuin in Berkum is gerealiseerd in samenwerking met Trebbe Bouw en woningstichting deltaWonen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden