Ryan van den Bos en Dennis Eerdman naar finale NK tuinaanleg

Ryan van den Bos uit Langeveen en Dennis Eerdman uit Reutum zijn onlangs winnaars geworden van de kwalificatieronde voor het Nederlands kampioenschap tuinen aanleggen te Velp.

Daarom mogen ze deelnemen aan de nationale wedstrijd tuinaanleg. Deze is van 13 t/m 15 februari tijdens de grootste tuinbeurs van Nederland: Tuinidee in Den Bosch. Hier nemen ze het op tegen drie andere teams. De winnaar mag naar Euroskills in Oostenrijk.

Strijd

Tijdens de wedstrijd leggen de teams een tuin aan van ongeveer 25 m2 in een tijdsbestek van 20 uur. Hierbij komen alle facetten van het hoveniersvak aan bod. Een vakkundige jury beoordeeld niet alleen het eindresultaat maar ook de communicatie, planning, samenwerking, omgang met veiligheid et cetera. Hierdoor is de wedstrijd van hoog niveau.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om Ryan en Dennis aan te moedigen. Op zaterdag 15 februari maakt de jury het winnende team bekend.

Studenten

Ryan en Dennis zijn studenten van de opleiding tuin en landschap van het Zone.college te Almelo en worden gecoacht door docent Freddy Knobben.

Praktijkervaring doen de jongens op bij hun werk- en leerbedrijf Tuincentrum Heerdink te Geesteren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden