Sociale ontmoetingsplaats voor senioren in Tubbergen viert eerste lustrum

Vanmorgen is stilgestaan bij het vijfjarig jubileum van de huiskamer in de recreatiezaal van de Kolenbranderhof te Tubbergen.

De opkomst van vaste bezoekers groeit nog haast iedere week. Vijf jaar geleden werd gestart met drie á vier bezoekers, maar op dit moment komen er wekelijks rond de twintig á vijfentwintig.

Naast hen waren deze keer onder andere ook de dorpsraad, Woningstichting Tubbergen en de thuiszorgorganisaties aanwezig. Hans Weusthof, directeur van de SWTD (Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland), sprak een welkomstwoordje uit naar alle aanwezigen en gaf aan dat een huiskamer steeds belangrijker wordt binnen de vergrijzing. Het vormt een ontmoetingsplek voor senioren, waar men contacten kan onderhouden en door de aanwezigheid van de sociaal werker voor senioren en mantelzorg Nicolet Plegt-Koedijk ook hun zorgen of vragen kunnen delen.

Een bijzonder woord van dank ging uit naar de vrijwilligers. Deze groep staat wekelijks klaar met een kopje koffie en spelen samen met de bezoekers een spel; voor elk wat wils.

De dorpshuiskamer in Kolenbranderhof is iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden