Idse Oude Nijeweeme en Maties ter Groot zwaaien scepter over Mariaschool

Dinsdag stond de verkiezing van de nieuwe jeugdhoogheden op de Mariaschool in Langeveen op het programma.

Alle kinderen van de school mochten hiervoor hun stem uitbrengen. Na een spannende telling galmde Mama Lauda (hardstyle) uit de speakers en kwamen jeugdprins Idse (Oude Nijeweeme) en jeugdadjudant Maties (ter Groot) voorop in een polonaise de gemeenschapsruimte binnen, met achter hen de andere kinderen die zich verkiesbaar hadden gesteld.

De nieuwe hoogheden werden in hun nieuwe tenue gestoken, met hulp van prins Patrick, adjudant Jeroen en hun hofdames. Ook kregen ze uitleg van de prins van de Turftrappers. Hij vertelde bijvoorbeeld over het belang van de scepter, dat ze die altijd bij zich moeten hebben en zeker niet kwijt mogen raken.

Vervolgens werd een polonaise naar buiten ingezet met alle schoolkinderen, juffen en carnavalsvolk. Hier hesen de hoogheden de Turftrappersvlag, die tot Aswoensdag zal wapperen.

Voorrondes schoolgala

Toen iedereen weer in de klas zat, werd het tijd voor de voorrondes voor de gala. Wie gaan er volgende week optreden tijdens het schoolcarnaval en wie mag er optreden tijdens de ‘grote’ gala in de feesttent. Er passeerden leuke acts, playback en dans. Het niveau wordt elk jaar hoger en de commissie stond dan ook voor een vreselijk lastige keuze.

Na lang overleg werd echter besloten dat de kinderen van groep 7, met hun zelfgeschreven tekst op het lied 10 Jägermeister, namens de Mariaschool op mogen treden op de gala-avonden van de Turftrappers.

Borden plaatsen

Twee dagen later werden door de carnavalsvereniging borden geplaatst bij de jeugdhoogheden thuis. Buren en familie versierden de tuin mooi met veel ballonnen en slingers. Eerst werd het bord geplaatst bij jeugdadjudant Maties, waarna alvast een lekkere borrel of een beker ranja werd gedronken.

Daarna ging het hele gezelschap naar jeugdprins Idse, om ook daar het bord in de tuin te zetten. Toen alle officiële verplichtingen gedaan waren, prachtige woorden door de prins en zijn adjudant waren gesproken, werd opnieuw een polonaise ingezet. Daarna bleef het nog lang onrustig aan de Mandjesberg in Langeveen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden