Joy Arends naar nationale MBO-kampioenschappen

Foto: Joy Arends

Samen met 27 andere studenten van ROC van Twente heeft Joy Arends uit Mander zich gekwalificeerd voor de Nederlandse kampioenschappen voor het mbo.

Van 4 t/m 6 maart gaan zij de strijd aan met andere mbo’ers uit heel Nederland tijdens Skills The Finals 2020. Joy doet mee als interieuradviseur.

Skills The Finals

Van woensdag 4 t/m vrijdag 6 maart zijn de nationale kampioenschappen: Skills The Finals 2020. Leeuwarden is dan het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland.

Tijdens deze drie dagen vindt in WTC Expo de vijfde editie van Skills The Finals plaats. Zo’n 1.000 deelnemers uit het mbo en vmbo gaan de strijd aan met elkaar in ruim 50 vakwedstrijden.

Plaatsing voor EuroSkills?

Voor een aantal kandidaten heeft de winst tijdens het NK van Skills The Finals wellicht een internationaal vervolg. Studenten die nationaal kampioen worden, komen terecht in Team Nederland en gaan naar EuroSkills dat in september 2020 plaatsvindt in Graz, Oostenrijk.

WorldSkills Netherlands

WorldSkills Netherlands zet zich in ter promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Skills The Finals 2020 wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands, in samenwerking met ROC Friese Poort en andere mbo-scholen. Skills The Finals is één van de jaarlijkse evenementen die in samenwerking met de MBO Raad en SBB onder de noemer ‘dit is mbo’ wordt ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden