Leerlingen maken indruk met kleurrijke glaskunstwerken

“Is het een vogel, of misschien een dobbelsteen? Het kan ook iets met grote oren zijn. Geen idee, maar het spreekt enorm tot de verbeelding.”

Daan Ballast, leerling van de St. Alphonsusschool in Mariaparochie, zette de kunstenares die de prijswinnaars van het Glasrijk-educatieprogramma bekendmaakte er wél mee op het verkeerde been. Samen met vier andere winnaars krijg hij uit handen wethouder Ursula Bekhuis zijn papieren ontwerp als glaskunst uitgereikt.

Leerlingen die de tweede en derde prijs gewonnen hebben, ontvingen een ander aandenken uit glas-in-lood. Kinderen uit de groepen zeven en/of acht van basisscholen Kadoes in Albergen, Aloysiusschool in Geesteren, De Wiekslag in Tubbergen en de Mariaschool in Vasse deden mee.

Wethouder Bekhuis hield het jonge gehoor voor dat hun kunstwerkjes mooie verhalen laten zien. “Misschien wisten jullie het al, maar glas hoort bij de gemeente Tubbergen. Er staat een grote, glazen boom voor het gemeentehuis en in de klantenbakken in het centrum zijn overal glazen steentjes verwerkt.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden