Turftrappers genieten van kleurrijke en inspirerende viering

In een met ballonnen en serpentines versierde Pancratiuskerk werd de jaarlijkse carnavalsviering van de Turftrappers gehouden.

Een groot aantal kinderen was in carnavalskleding naar de kerk gekomen. Samen met prins Patrick en adjudant Jeroen, jeugdhoogheden Idse en Maties, de Raad van Elf, dansmariekes en een groot aantal oud-hoogheden zorgden ze voor veel vrolijkheid in de kerk.

Iedereen is welkom

Diaken Bert Huitink ging op carnavalsklompen en met een rode toeterneus bij de hand voor tijdens deze viering. Hij ging met de carnavalisten in gesprek over het vervagen van grenzen tijdens carnaval. Wonen de hoogheden van de Turftrappers in Langeveen of in Geesteren? En wat is Klein Langeveen, hoort het bij Geesteren of is Geesteren juist onderdeel van de gemeente Klein Langeveen? In Langeveen maakt het volgens hem niet zoveel uit, want “een echte Turftrapper kik ok boet’n de grèèns”.

Kinderwoorddienst

Achter de schermen ging de jeugd aan de slag met het thema: Iedereen is welkom . Zij maakten een bord met daarop gekleurde handen en hun namen. Ook knutselden ze carnavalssteken, waarmee ze enthousiast een polonaise door de kerk liepen.

Het muzikale geweld kwam tijdens de carnavalsviering in Langeveen van dweilorkest Loat Goan en themakoor Courage.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden