Carnavalswind waait door Reutum

Even was het nog spannend of storm Ellen de hele carnavalsoptocht zou afblazen, maar dat bleek niet het geval.

Ook dit jaar hadden de vele vriendengroepen, buurten en families hun creativiteit uit de kast hebben getrokken om er een prachtige en goed gevulde optocht van te maken. De straten van Reutum werden gevuld met kleurrijke wagens, loopgroepen en creatieve spreuken van de duo’s en eenlingen. Als sleuteldorp kwam het thema ‘sleutel’ veel terug in de optocht en ook waren daarom veel andere verenigingen uit bijvoorbeeld Albergen, Langeveen en Geesteren van de partij.

Een ander thema dat ook voorbij kwam, was het ‘erotisch recreëren’. Dorpbuurt het Noordik liet met een heuse striptent zien dat zij daar de sleutel van hadden. De inhoud van deze tent zorgde voor veel hilariteit.

De jeugd

De Mariaschool in Reutum liet zien de Pin’n zich geen zorgen hoeven te maken over de creativiteit van het dorp. Dit zit wel snor! Zo waren de jongens van groep vijf vogelvrij en de meisjes van groep acht toonden dat je nooit te oud bent om carnaval te vieren.

De Hoarlsche Gott’ndrieters waren op jacht naar de miljoenen. Met hun eerste plek bij de categorie grote loopgroepen zetten ze daarmee een stap in de goede richting. Ook de familie, vrienden en collega’s van de prins en adjudant konden niet ontbreken en waren dan ook goed vertegenwoordigd in de optocht.

Reutummerteut

Carnavalsvereniging Reutummerteut toonde ook dit jaar een prachtige wagen. Met hun thema vlekkeloos carnaval vieren kwamen zij goed uit de verf. Het was een kleurrijk geheel en de eerste plaats was dan ook zeker terecht.

Naast de wagens en loopgroepen toonden ook de eenlingen en duo’s hun creativiteit met origineel bedachte spreuken als “Ik sla nergens op” uitgebeeld met een trom en actuele thema’s, zoals “Ik ben gesteld op mijn privacy”.

Keet Corry

De optocht werd afgesloten met de sleutelbewaarders Keet Corry. Met een eigen prinswagen met daarin peard Joop en veuln Luuk én de sleutel waren ze goed vertegenwoordigd in de Reutumse carnavalsoptocht.

De jury was ook onder de indruk van de kwaliteit van de optocht en hadden het moeilijk met het bepalen van de winnaars.

Pin’nbal

Na afloop van de optocht was het tijd voor het Pin’n bal. Het hele dorp, van jong tot oud, vierde carnaval in de prachtig versierde zalen van residentie Bays. Ook verschillende andere verenigingen vierden het feestje mee. Voor de oudere generatie was er een speciale ruimte, achter in de zaal, ingericht. Hier kon men onder het genot van een hapje en een drankje genieten en napraten met een rustig muziekje.

Vanaf acht uur ’s avonds was het tijd voor DJ Madhouse om de zaal op z’n kop te zetten. Een geweldig carnavalsfeest dat nog tot in de late uurtjes doorging.

Uitslag optocht

Eenlingen en duo’s:

  1. Hennie en Bianca Kuipers – Hopelijk zijn we volgend jaar beter
  2. Gerrie Samsen – Schoonmaak
  3. Teun Veldhuis – Ik sla nergens op

Kleine loopgroepen:

  1. Groep 8 Mariaschool – Wij vliegen uit
  2. Barbaros – Anne joar’n wan wij vol better
  3. Jongens groep 5 Mariaschool – Vogelvrij

Grote loopgroepen:

  1. Hoarlsche Gott’ndrieters – Wij gaan op jacht naar de miljoenen
  2. Zuiderburen – Als de adjudant van huis is dansen deze muizen op tafel
  3. De Maten – Met Prins Carnaval vieren wij ons Heksenbal

Kleine wagens:

  1. Die Veent – Pikkie erin Pikkie eruit, ja zo gaat die goed
  2. Het Noordik – Wij hebben de sleutel van de striptent
  3. Kameraden van adjudant Martijn – Adjudant Martijn draejit d’r dit carnaval wa umhen

Grote wagens:

  1. Reutummerteut – Een vlekkeloos carnaval
  2. Hutt’nvolk – Kroamhulp
  3. Familie Prins en Adjudant – As familie van de prins en adjudant lop wie met de slöttel in de hand

Aanmoedigingsprijs: Meisjes groep zes Mariaschool – De tijd gaat sneller dan je denkt, maar je bent nooit te oud…

Bays geinprijs: Palmeiras – Hobbies van de sleutelprins

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen