Reutum kijkt terug op drie geweldige gala’s

Carnavalsvereniging De Pin’n kan ook dit jaar terugkijken op drie geweldige gala’s.

In de versierde zaal van residentie Bays barstte afgelopen weekend het feest los. Met de optocht van zaterdag in het vooruitzicht kon het publiek donderdag en vrijdag al genieten van zang, dans en hilarische optredens.

De gala werd geopend door voorzitter en spreekstalmeester Chiel Mensink. Het publiek werd met wijze woorden toegesproken. Carnaval staat voor verbinden, vieren met jong en oud en gezelligheid. Na het openingswoord werd het tijd voor de raad van elf en dansmariekes om binnen te komen, ook de sleutelbewaarders van Keet Corry waren aanwezig. Vervolgens was het de beurt aan de sleutelhoogheden om de zaal binnen te treden. Vanuit een hoogzit met een confetti kanon kwamen de sleutelhoogheden met een grote knal binnen; het dak ging er af! Nadat iedereen welkom werd geheten, gaven zij de aftrap voor een geweldige gala.

Schoolprins en -prinses

Traditiegetrouw trapt de jeugd van de Mariaschool de gala af met een playback act. Zij werden na hun enthousiaste optreden bedankt door schoolprins Luuk Morskieft en schoolprinses Aniek Golbach. De eerste buut werd verzorgd door de Pin’ngarde. Onder het mom van ‘Bezuinigingen, het zal ons een zorg zijn’ werd de Pin’ngarde keurig verzorgd door de verpleegkundige op het podium. Ondanks dat de verpleegkundige haar best deed om de heren onder tijdsdruk goed te verzorgen, waren de gevolgen van de bezuinigingen in de zorg duidelijk zichtbaar.

‘Doar zit muziek in’

Met het thema ‘Doar zit Muziek in’ kon het duo Danny Grundel en Gerard Vrerink als piratenzender De Vrije Vogel ook dit jaar natuurlijk niet ontbreken. Even leek het alsof de uitzending niet door kon gaan, gezien Hapsel Henkie het niet aandurfde zonder zijn kameraad Polka Gait de plaatjes de ether in te gooien. Na een emotionele speech van Haspel Henkie bleek Polka Gait ondanks zijn gebroken heup toch mee te doen en kon de piratenuitzending tot grote vreugde van het publiek doorgaan.

Vanachter de kuiertonnen was het de beurt aan Mark Lokotte en Ivo Veelers om het publiek te voorzien van een gezonde portie droge humor. De grappen sloegen goed aan. Het was dan ook een Schot in de Roos.

Poesloop

Sinds vorig jaar hebben de Pin’n hun galazaal ingericht met een heuse poesloop. De poesloop is een meterslange catwalk die vanaf het podium de zaal in gaat en stelt de artiesten in staat om hun acts tussen het publiek uit te voeren. Met een uitgekiende belichting levert dat extra entertainmentspektakel op. Het blijkt een gouden greep te zijn. Dat liet ook Luuk ter Haar zien.

Hij had de eer om Reutum te voorzien van een dansles namens Quincy’s Dansschool. Als Surinaamse dansleraar danste hij heen en weer over de poesloop, gaf hij het publiek adviezen over dans en deelde hij verschillende gebeurtenissen uit zijn leven. Samen met Kristel ter Haar en Anke Ensink werd de act afgesloten met een prachtige danscompositie.

Dat de dansmariekes geen les nodig hadden van Quincy’s Dansschool werd duidelijk na hun spetterende polka en showdans. Als stoere soldaten kwamen zij de poesloop op. Een indrukwekkende dans over oorlog en vrede werd opgevoerd. Voor sleutelprins JP extra bijzonder, omdat zijn eigen dochters meededen aan deze dans. De dansmariekes sloten de dans knallend af in vrolijke kleuren.

Palmeiras

De sleutelprins werd verrast door de ongekende talenten van zijn kameradengroep Palmeiras. Op bijzondere wijze toonden zij als klassieke muzikale groep hun talenten. Vervolgens was het de beurt aan de broers van sleutelprins JP, Christian en Marco Deterink. Zij wilden met dit stuk in de gala laten zien dat JP wel degelijk broers heeft, en wel twee. Als pater en non lieten zij een eigen gemaakt nummer horen dat in een mum van tijd door het hele publiek werd meegezongen. Ook de collega’s van Sleutelprins JP verrasten hem met een optreden. Via verschillende zelf in elkaar gezette filmpjes rondom het werk van JP wisten zij de lachers op hun hand te krijgen.

Ook de dorpspolitiek, verzorgd door Ralf Benerink en Koen Warring, kon dit jaar natuurlijk niet ontbreken. Geen roddel is veilig voor deze presentatoren van Reutum Boulevard. Alle dwaze voorvallen van de inwoners werden in geuren en kleuren verteld. Iets wat altijd goed werkt op de lachspieren van het publiek.

Ambulancebroeder Henk

De avond werd afgesloten met Danny Grundel. Hij nam het publiek mee in zijn carrièreswitch van werken bij Schildersbedrijf Deterink tot ambulancebroeder. Alle avonturen die hij als ambulancebroeder heeft meegemaakt werden op hilarische wijze gedeeld met het publiek. Patiënt, Benjamin Veerman, hield zich daarbij verdacht rustig. Hoe het met de patiënt in kwestie gaat, blijft tot op de dag van vandaag onduidelijk.

Tijdens de gala’s werd kort stilgestaan bij het overlijden van Edo Damen, die in 1974 prins van de carnavalsvereniging was en ook veel betekend heeft voor andere verenigingen in het dorp. Zoals de voetbal- en volleybalclub. Met een applaus werd respect getoond voor zijn jarenlange inzet.

Gert Warring verzorgde de avond met meerdere deels eigen geschreven nummers, onder andere een nummer genaamd Doar zit muziek in en een nummer over de Reutumse jacht. Samen met het Pin’n Pop werd dit alles onder luid enthousiasme van het publiek ten gehore gebracht.

Als afsluiter natuurlijk het bekende Reutumse carnavalsnummer waarna de afterparty kon losbarsten. Het feest ging nog tot in de laatste uurtjes door. Carnavalsvereniging de Pin’n wil iedereen bedanken die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het welslagen van drie fantastische gala’s.

Pin’n-ovatie voor Johan en Siny Deterink

Ook dit jaar werd de Pin’n-ovatie uitgereikt. Dit is een onderscheiding voor iemand die zich op welke manier dan ook bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap van Reutum en Haarle. Voor oud-prins Arjan en adjudant Jasper was het geen moeilijke keuze om te bedenken wie de Pin’n-ovatie dit jaar zou krijgen: Johan en Siny Deterink, voor hun jarenlange inzet voor de Reutumse samenleving.

Johan en Siny zijn mensen die nooit op de voorgrond treden, maar zich altijd allebei voor de volle 100 procent inzetten voor dingen die moeten gebeuren. Onder andere de grote inzet voor de kerk van Reutum en Haarle op verschillende manieren. Zo zet Siny zich al ruim 25 jaar in als schoonmaakster in de kerk en is zij een zeer gewaardeerd lid van het dames en herenkoor. Johan is 20 jaar lang koster geweest en zit nog steeds in de tuingroep en collectegroep. Deze onderscheiding is dan ook zeer op zijn plaats en de Pin’n willen Johan en Siny hartelijk danken voor alle inzet.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen