Sleuteldorp sluit het regeringsjaar carnavalesk af

De bok is verbrand en deze week kwam er na vele feesten een einde aan deze bijzondere periode voor carnavalsvereniging de Pin’n.

Met de sleutelhoogheden prins JP de eerste en adjudant Martijn werd samen met alle Reutummers een flinke stempel gedrukt op de carnaval in de gemeente Tubbergen. Tezamen met ’n Moal Wat Aans, CV Corry en Reutummerteut natuurlijk.

Veel feesten en een verscheidenheid aan activiteiten hebben ook dit jaar het carnavalsseizoen van CV de Pin’n rijkelijk gevuld. Dat er dit jaar muziek is zat is wel gebleken tijdens de gemeentegala, de sleuteluitreiking, de gala’s in Reutum en alle andere feestjes en activiteiten. Toch komt deze fantastische, maar toch ook intensieve periode, helaas tot een einde.

Het carnavalsseizoen werd op een feestelijke wijze afgesloten tijdens het bokverbranden.

Seizoensafsluiting

Traditiegetrouw werd het bokverbranden gehouden op de dinsdagavond na het carnavalsweekend. Alle leden van CV de Pin’n en alle personen die hun steentje hebben bijgedragen tijdens het carnaval in Reutum, kwamen bij residentie Bays bijeen. Voorzitter Chiel Mensink bedankte de hoogheden, de hofdames en alle vrijwilligers voor hun inzet.

Vervolgens was zoals altijd het laatste woord aan de hoogheden. Ook zij spraken hun dank uit naar elkaar en naar alle mensen die hebben bijgedragen aan dit fantastische jaar. De sleutelhoogheden sloten af met hun lijfspreuk: Dit carnaval dreij’t we d’r nig umhen!

CV Corry

Keet Corry bleek geen eendagsvlieg te zijn, lieten zij dit carnavalsseizoen zien. Bij vrijwel ieder feest was peard Joop en veuln Luuk samen met de hele groep aanwezig. Allen gehuld in een blauw pak en mooie steek lieten zij zich goed zien. Als sleutelbewaarders van sleutelprins JP en Adjudant Martijn hadden zij een belangrijke taak te vervullen.

Deze taak hebben zij aantoonbaar netjes volbracht, grote bedragen hebben zij afgewezen en de sleutel is altijd in hun bezit gebleven. De sleutelbewaarders vormen zo een mooie aanvulling in de carnavalsgemeenschap van Reutum.

Terugblik

Dat sleutelprins JP en adjudant Martijn terug kunnen kijken op een grandioos carnavalsjaar mag duidelijk zijn. Van drie gala’s tot huisbezoeken bij dorpsgenoten, een kleurrijke optocht, de sleuteluitreiking, de gemeentegala tot het vergaderen in de bananenbar. Alle aanwezigen genoten dan ook zichtbaar na van een fantastisch carnavalsseizoen en vele ervaringen, weetjes en gebeurtenissen die tijdens het carnavalsseizoen zijn voorgevallen werden met elkaar gedeeld.

Bok verbranden

Uiteindelijk werd het dan toch echt tijd om op symbolische wijze het carnavalsseizoen af te sluiten. Op de parkeerplaats van de residentie werd door prins JP en adjudant Martijn, onder toeziend oog van alle aanwezigen, de bok in brand gestoken. Ondanks dat hiermee het carnavalsseizoen officieel werd afgesloten, werd binnen het feest nog enkele uurtjes voortgezet.

CV de Pin’n wil iedereen bedanken die op welk wijze dan ook heeft bijgedragen aan dit carnavalsseizoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen