Fleur uit Fleringen hoopt tot mooiste van Overijssel gekroond te worden

Fleur Bekhuis
Foto: Roy Froma

Fleur Bekhuis staat in de finale van Miss Beauty of Overijssel, een schoonheidswedstrijd waarbij 20 jongedames hopen tot Overijssels mooiste gekroond te worden.

“Ik had van mezelf nooit gedacht dat ik hieraan mee zou doen. Vroeger was ik erg verlegen en had dit dan ook nooit gedurfd”, vertelt de Fleringse. “Toen ik de eerste keer werd gescout door Michelle van Sonsbeek, dacht ik eerst ‘dit is een grap’ en nam ik het nog niet zo serieus. Ik had namelijk zelf nog nooit aan een missverkiezing gedacht.”

Ze besloot het toch te wagen. “Ik dacht: wat heb ik te verliezen.” Gelukkig focussen ze bij deze missverkiezing niet alleen op uiterlijk, maar is volgens Fleur het innerlijk van de modellen net zo belangrijk. “Op de castingdag zag ik allemaal mooie meiden en ik had nooit gedacht dat ik door zou gaan als finaliste, maar je moet bij deze verkiezing namelijk ook zeker inhoud hebben.”

Nuchter

Fleur omschrijft zich als een enorm nuchtere en enthousiaste meid, die tijdens dit avontuur gewoon lekker zichzelf wil blijven. De 20-jarige pabo-studente ervaart bovendien veel steun van familie, haar vriend en vriendinnen.

“Na de casting begon het hele traject”, vervolgt ze. “Ik zit in de categorie Beauty (18+). Het zijn allemaal stuk voor stuk superlieve en knappe meiden. Ik heb het onwijs naar mijn zin met iedereen.”

De komende tijd krijgt de Fleringer schone bijvoorbeeld trainingen in het lopen op de catwalk, sport, choreografie voor de finale, fotoreportages en nog veel meer. “Het is tot nu toe al een hele ervaring”, vertelt ze met een grote glimlach. “Eens kijken wat dit hele avontuur me gaat brengen…”

Stemmen

Tijdens het modellentraject zijn de deelneemsters bezig met het ophalen van geld voor het LINDA.foundation. Fleur: “We zetten ons in voor kinderen die opgroeien in armoede. In Nederland is dat gewoon nog één op de negen kinderen. Ik vind het te gek voor woorden dat dit nog steeds bestaat.”

Fleur is zelf ook bezig stemmen te werven, omdat deze meetellen in de uitslag. “Alle beetjes helpen”, zegt ze. Dat kan per sms: Poll Overijssel Fleur naar 3010 (1,10 euro per verstuurd berichtje).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden