Tukkerstocht in en om Albergen gaat niet door

Foto: Tukkerstocht Albergen

Het grootste eendaagse wandelevenement van Oost-Nederland gaat niet door.

Vanwege alle beperkende maatregelen die de overheid heeft afgekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vindt de organisatie van de Tukkerstocht het veiliger dit wandelevenement af te blazen.

Verplaatsing van het evenement, dat voor op zondag 19 april 2020 gepland stond, naar een later moment in het jaar is om diverse redenen niet mogelijk. “We willen zeker geen concurrentie vormen met andere wandelevenementen in het najaar”, aldus de organisatie

Veiligheid

De belangrijkste reden voor het afgelasten van de Tukkerstocht is dat de organisatie de veiligheid niet kan waarborgen. Bij de organisatie staat de veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en de ruim 1500 bezoekers op de eerste plaats. Los van besmettingsgevaar is er dan zeer waarschijnlijk te weinig medische ondersteuning beschikbaar. Dit in een tijd waarin de druk op zorgpersoneel toch al zo groot is.

2021

Dit jaar zou de 57e gehouden worden. De organisatie gaat er nu van uit dat die editie er volgend jaar alsnog komt, op de tweede of derde zondag in april 2021. Hierover zal binnenkort een besluit komen.

Dossier: Corona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden