“Met pijn in ons hart”: Volksfeesten Albergen en dubbele wereldrecordpoging gecanceld

Foto: Volksfeesten Albergen

Het aanscherpen van de corona-maatregelen op maandag 23 maart heeft gevolgen voor evenementen als de volksfeesten van Albergen en de dubbele wereldrecordpoging in hetzelfde dorp.

De regering heeft besloten om alle evenementen tot 1 juni af te lasten, wat maakt dat het voor de organisaties onvermijdelijk is om de evenementen gedurende het Pinksterweekend af te gelasten. “Uiteraard houden we ons aan de regels en respecteren we de maatregelen die worden opgesteld. De gezondheid van de Nederlandse bevolking gaat voor alles”, aldus voorzitter Henny Oude Geerdink van Volksfeesten Albergen. “Met pijn in ons hart hebben we moeten mededelen dat de 32e editie niet door kan gaan.

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om wederom een programma neer te zetten voor jong en oud. Daarnaast waren alle voorbereidingen al getroffen. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat het feest op 29, 30, 31 mei en 1 juni niet door kan gaan. Geerdink: “Verplaatsen naar een ander moment dit jaar is in onze ogen niet mogelijk. Gedurende het hele jaar door vinden er evenementen plaats en voorkomen dat we in het
vaarwater van andere organisaties komen. Bovendien, Volksfeesten Albergen draagt niet voor niets de naam ‘Pinksterfeesten’ in de volksmond.

Feestgangers die al kaarten hadden gekocht voor Wiesnfest 7.0, hebben het geld teruggestort gekregen. We hopen iedereen in 2021 weer in de Witte Attractie te zien!”

Geen records die sneuvelen

Tevens stond er dit jaar een wereldrecordpoging op het programma, georganiseerd door Record Commissie Albergen. Net als voorgaande edities zal er tijdens het Pinksterweekend alles op alles worden gezet om het record te verbreken. Deze editie stonden er niet één, maar twee records op de planning: de langste picknicktafel met brunch en de langste slinger van plastic dopjes.

“Het is onwijs jammer dat we de dubbele recordpoging moeten uitstellen, maar we gaan als commissie kijken naar de verdere mogelijkheden. Voor nu willen we een beroep blijven doen op de bewoners van Albergen en omstreken: blijf doppen sparen! Ondertussen gaan wij verder met alle voorbereidingen. Wij hebben alle begrip voor de getroffen maatregelen, gezondheid voor alles”, vindt ook voor Chris Schoneveld van de RCA.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden