Ootmarsumse ondernemer vormt camping in Vasse om tot vakantie-oord voor motorclubs

Foto: Robert ter Horst

“Gewoon met een sigaar en een gitaar op de veranda zitten om van de natuur te genieten. En af en toe een konijn of een fazant schieten.”

Zo beschrijft Robert ter Horst uit Ootmarsum zijn concept voor wat nu nog camping De Tutenberg in Vasse is. Mount Gomorrah gaat het heten, een vakantie-oord voor motorclubs.

Hij neemt de camping, ter grootte van 7 hectare, over van de Hegeman Groep. In 2020 blijft de camping nog in tact en kunnen kampeerders gebruik maken van de faciliteiten.

“Een droom die uitkomt”, glundert Robert. “Een eigen plek waar alles kan en mag.” De Ootmarsummer heeft altijd al iets met Vasse gehad. “Ik ben gek op speklappen, sponsor voetbalvereniging SV Vasse, heb een man of vier uit Vasse aan het werk en leerde er eind jaren ’70 in de soos roken. In Vasse kon altijd veel. Met Koningsdag zie je dat een beetje terug. Het is nog lang geen Woodstock, maar toch.”

Motorclubs

Zijn liefde voor de natuur en zijn passie voor motorclubs deed hem beslissen de camping te kopen. Hiervoor zette hij dinsdag de handtekening.

Robert weet maar al te goed wat hij wel en niét wil. “Ik plaats een groot hek om het erf zodat honden, paarden en geiten kunnen loslopen. Op de plek aan de noordzijde komen de rustzoekers; een stuk of veertig campers. En op het hoofdterrein tipi-tenten en trekkerhutjes voor de verhuur. Ik heb een ‘onmeunige’ hekel aan caravans en voortenten. En aan kleine krijsende kinderen en mensen die zeuren dat er teveel lawaai is. Mijn specifieke doelgroep? Motorclubs.”

Zelf is Robert ook lid van twee motorclubs: één in Zweden en één in Beieren. “Ik heb daar prachtige feesten gehad. Barbecueën en fikkies stoken is een grote hobby van mij en mijn kameraden. Net als vissen. Ik denk dat ik van dat natte gat aan de onderkant een enorme forellenvijver maak.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen