Iris verdient de kost als digital nomad

Sinds het aanscherpen van de coronamaatregelen zijn veel mensen gaan thuiswerken.

Maar hoe productief kan iemand zijn met een uitpuilende wasmand, het zonnetje dat buiten schijnt of zodra Netflix met nieuwe releases komt? Iris Bekhuis uit Tubbergen, oprichter van Mijn Virtueel Assistent, werkt sinds december 2019 als virtueel assistent voor verschillende Twentse ondernemers. Zij heeft dus al de nodige ervaringen opgedaan.

“Als je eenmaal het ritme te pakken hebt, ben je veel productiever in eigen omgeving”, vertelt ze. “Natuurlijk zijn die afleidingen er ook voor mij en als ik aan het reizen ben, zijn deze nóg groter. Stel je namelijk eens voor dat jouw achtertuin een prachtig strand aan de Ecuadoraanse kust of het historische centrum van Cuzco in Peru is.”

Digitale nomade

Voordat ze een opdracht aanneemt, geeft Iris altijd aan als ‘digital nomad’ te werken en daarmee niet altijd in Nederland te zijn. “De meeste opdrachtgevers hebben dit niet eens in de gaten en soms is het juist handig dat ik na de Nederlandse werkdag aan de slag ga. Zo kan ik bijvoorbeeld een taak oppakken waar zij zelf die dag niet aan toegekomen zijn.”

“Dat Iris niet in Nederland is, kan ik alleen merken aan de tropische achtergrondgeluiden als we aan het bellen zijn”, aldus één van haar opdrachtgevers. Met haar onderneming Mijn Virtueel Assistent richt Iris zich op de Twentse ondernemer die sinds een aantal jaar geleden gestart is en wel een extra rechterhand kan gebruiken.

Iemand die bewust geen personeel wil aannemen, maar wel wat administratieve taken uit handen wil geven. Iris: “Je kunt hierbij denken aan een vast aantal uur per week dat ik offertes verstuur, de mail bijwerk en social media update. Maar dit kan ook projectmatig zijn, door bijvoorbeeld te ondersteunen bij de
acquisitie.”

Voordelen

Op afstand werken heeft veel voordelen, benadrukt de Tubbergse. “De gemiddelde Nederlander zit dagelijks 60 minuten in de auto, dus dat op zich is al meteen pure winst voor jezelf. Daarnaast verlopen meetings via videochat een stuk efficiënter.”

Ten derde werkt een digitale nomade volgens haar een stuk sneller, omdat diegene het gevoel heeft ‘in eigen tijd’ bezig te zijn. “Dit komt doordat je geen acht uur vol hoeft te maken op een kantoor. De uren die je zo bespaard, kun je voor jezelf nemen. Hoe heerlijk is dat?”, stelt ze met een grote glimlach. “Ik ben vóór locatieonafhankelijk werken en hoop dat andere mensen dit nu ook gaan inzien.”

Zie ook www.mijnvirtueelassistent.nl. Meer informatie via [email protected] of tel. 06-34602318.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen